Oslo-derby i cupens tredje runde

Lyn og Vålerenga skal måle krefter i cupens tredje runde.

Mads Dahm

Lyn har møtt Vålerenga i cupen en rekke ganger, men i år tror de på skrell mot byrivalen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Norges Fotballforbund offentliggjorde i formiddag oppsettet for norgesmesterskapet i fotball, og det er duket for et ekte Oslo-derby i cupens tredje runde.

Vålerenga er vertskap for rivalene Lyn, som har imponert i cupen denne sesongen. 2. divisjonslaget har slått ut både Skeid på hjemmebane, og Bærum på bortebane i de to foregående cuprundene.

Skuffet over bortekamp

Lyn-trener Bredo Olsen er ikke helt fornøyd med et nytt cupoppgjør på fremmed gress.

– Det er spennende å møte Vålerenga, men vi er jo veldig skuffet over ikke å få hjemmekamp. Vi har fightet oss såpass langt i cupen, og kjempet oss gjennom 120 minutter borte mot Bærum. Håpet var at vi skulle få en hjemmekamp og tjene noen penger på cupen, for vi har litt lite om det.

Troen på ny skrell

Selv om Lyn både har hatt dårlig poengfangst i 2. divisjon i år, og står ovenfor en ny tung bortekamp i NM, er selvtilliten i troppen god. Bredo Olsen er derfor ikke i tvil om at Vålerenga ikke vil få det enkelt på Ullevaal om to uker.

– Vi kan slå Vålerenga. 2. divisjonslagene er bra, og det er ikke så langt opp til Tippeligaen hvis de slapper litt av. Så at vi har en sjanse til å slå Vålerenga på Ullevaal ja? Det er jo egentlig vårt fort, og vår bane det der, sier den offensive Lyn-treneren.

Cupens tredje runde spilles onsdag 4. og torsdag 5. juni, og avvikles slik:

Onsdag 4. juni kl. 18:00:
Sarpsborg 08 - Follo
Vålerenga - Lyn
Grorud - Stabæk
Lillestrøm - Kongsvinger
HamKam - Haugesund
Mjøndalen - Ull/Kisa
Notodden - Odd
Start - Vard Haugesund
Egersund - Viking
Fyllingsdalen - Brann
Sogndal - Strømmen
Florø - Molde
Kristiansund - Aalesund
Rosenborg - Ranheim
Tromsdalen – Strømsgodset

Torsdag 5. juni kl. 18:00
Tromsø - Bodø/Glimt

Blåkopi for kvinnene

Byderbyet mellom Vålerenga og Lyn går igjen i årets oppsett. Damenes kampprogram for andre runde i NM ble sluppet i formiddag, og også her skal de to hovedstadsklubbene bryne seg på hverandre i jakten på cupfinale på Ullevaal stadion.

Andre runde for damene spilles slik:

Tirsdag 3. juni kl. 18:00
Raufoss – Stabæk
Fana – Arna-Bjørnar

Torsdag 5. juni kl. 18:00
Sarpsborg 08 – Øvrevoll Hosle
Lyn – Vålerenga
Kolbotn - Tynset
Kongsvinger – Røa
Amazon Grimstad – Urædd
Hinna – Klepp
Avaldsnes – Haugar
Kaupanger – Sandviken
Fortuna Ålesund – Sunndal
Trondheims-Ørn – Byåsen
Innstranden – Grand Bodø
Medkila – Hardhaus
Bossekop – LSK Kvinner

Fredag 6. juni kl. 18:00
Fløya – Stakkevollan

Fotball

 • Politirazzia i Barcelonas lokaler

  Katalansk politi gjennomfører mandag formiddag omfattende søk i fotballklubben Barcelonas lokaler i tilknytning til såkalte «Barcagate», melder spanske medier.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder.

  Avisen AS skriver at deler av klubbkontorene er stengt av mens politiet gjennomfører sitt søk. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om at Barcelona-ansatte er pågrepet.

  «Barcagate» er avsløringen av at daværende klubbpresident Josep Maria Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

  The Guardian er blant flere medier som skriver at Bartomeu skal være en av de arresterte.

  Camp Nou
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters