NRK Meny
Normal

MC-sjåfør livstruende skadet

Ble fløyet til Ullevål sykehus lørdag kveld.

Trafikkulykke Skien

Brudd på vikeplikten var trolig årsak til ulykken, mener politiet i Telemark.

Foto: THEO AASLAND VALEN

Ulykken skjedde da en motorsykkel kolliderte med en bil i krysset Håvundveien-Meensveien i Skien rett etter kl. 17.30 lørdag ettermiddag.

MC-sjåføren og en passasjer på sykkelen ble først fraktet til sykehus i Skien i ambulanse, men senere ble MC-sjåføren fløyet til Ullevål (Oslo universitetssykehus) med livstruende skader, skriver Varden.

Passasjer lettere skadet

Mannen som var passasjer på lett-motorsykkelen pådro seg lettere skader i kollisjonen og er innlagt på sykehuset i Skien. Begge mennene er i tenårene.

Bilføreren, en kvinne i 50-årene, var alene i bilen. Hun ble kjørt til legevakt for kontroll.

– Bilførerens førerkort er beslaglagt inntil videre og sak blir oppretta for videre undersøkelser. Det er ingen mistanke om ruspåvirkning, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen.

– Brudd på vikeplikten

Politiet mener brudd på vikeplikten er årsaken til ulykken.

– Bilen kom ut fra Meensveien og det antas brudd på vikeplikt, skriver politiet i Telemark i sin medielogg

Motorsykkelen ble totalvraket i ulykken.

Les også: Motorsykkelulykke i Skien

 • Lastebil veltet

  En lastebil har veltet cirka en kilometer fra Valle mot Feset på fylkesveg 208, det melder politiet. Det er ikke meldt om personskade, og bergingsbil er på vei. Politiet melder også at det er glatt på stedet.

 • Gull, sølv og bestemannspokal

  Det ble Gull, sølv og bestemannspokal til Skien Atletklubb på årets NM i benkpress. Klubben stilte med Marius Jemtland, Kim Beck-Gundersen, Daniel Moy Helgesen og Andreas Jemtland. Kim Beck-Gundersen tok gull i klasse -83kg, og Marius Jemtland tok sølv i klasse -93kg.

  NM utstyrsfritt
 • Går for nedleggelse

  Senterpartiet i Hjartdal erkjenner nå at kommunen ikke har råd til å drifte mer enn en grunnskole, men forslår å vente med nedleggelsen til 2020, det skriver Telen. Hjartdal kommune har tidligere vedtatt å legge ned Tuddal og Hjartdal skoler, men først fra 2019 slik at det blir tid til å opprette Montessori skole.

 • Snør tett

  Det snør fra morgenen av langs E18 i Bamble mandag. Vår reporter på stedet melder om tett snødrev og at snøen blir liggende på veien.

  Snø på E18 Bamble
  Foto: Stian Våsjø Simonsen / NRK