NRK Meny
Normal

Må spare millioner

Notodden kommune må spare ytterligere 20 millioner kroner neste år. Det kommer frem i konstituert rådmann Svein Aannestads forslag til budsjett.

Svein Aannestad

Konstituert rådmann i Notodden, Svein Aannestad ønsker å spare nesten 20 millioner det neste året.

Foto: Tom Andersen/NRK

Onsdag ettermiddag ble neste års budsjett for Notodden kommune lagt fram. Kommunen kom på den såkalte ROBEK-lista i fjor, og den vanskelige økonomiske situasjonen fortsetter, sier konstituert rådmann Svein Aannestad.

– Notodden kommune må begynne å bygge opp sine økonomiske reserver, og derfor foreslår jeg å bygge opp fondene våre med ca. 19 millioner i 2015, sier Aanestad.

Notoddens kommunekasse er tom og det betyr innsparinger i skolesektoren, helsesektoren og på en rekke andre områder.

– Vi må få mer kontroll på drifta, og våre investeringer må knyttes til endringer som gjør drifta vår mer effektiv. Det innebærer at vi må ha færre og større enheter som produserer kommunale tjeneste, sier Aannestad.

Vil lytte til rådmannen

Ordfører i Notodden, Jørn Kristiansen for Høyre, sier han vil respektere rådmannens forslag.

– Når vi vet hvordan økonomien i kommunen er nå, så må vi begynne med et spareprogram. Jeg ser ikke for meg å endre på rådmannens budsjettforslag.

Gry Bløchlinger som stiller som Notodden Arbeiderparti sin ordførerkandidat neste år, vil også se på mulighetene for å sette penger på bok.

– Det er ikke sikkert at dette er reelt mulig å gjennomføre dette forslaget, det må vi se på senere. Jeg syns Rådmannen har gjort en god jobb, vi vil jobbe godt ut fra forslaget og så se på helheten i det, sier Bløchlinger

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.