NRK Meny
Normal

– Utnytta stillingen

Lærer er tiltalt etter å ha hatt sex med eleven sin.

Porsgrunn Videregående skole

Læreren ved Porsgrunn videregående skole er suspendert fra stillingen sin.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

En lærer ved Porsgrunn videregående skole er tiltalt for å ha utnytta stillingen sin ved skolen.

Han skal ha hatt et seksuelt forhold til en 18 år gammel elev.

Ifølge TA og Porsgrunns Dagblad skal læreren ha sendt nakenbilder av seg selv til eleven. De skal ha hatt omfattende kontakt via chatteprogram på nettet og også ha hatt møter utenfor skolens område.

Læreren ved Porsgrunn videregående skole skal ha blitt politianmeldt i fjor høst, og det er statsadvokaten i Vestfold og Telemark som har tatt ut tiltalen.

Ble suspendert

Morten Wexels

Advokat Morten Wexels representerer den nå 19 år gamle jenta.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Etter det TA erfarer er læreren tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling eller tillitsforhold. Dersom læreren blir dømt for et slikt forhold, risikerer han inntil fem år i fengsel.

Læreren ble ikke suspendert fra stillingen da forholdet ble oppdaga, men etter to uker ble vedkommende tatt ut av undervisning.

Bistandsadvokat Morten Wexels sier til avisene at saken har vært en stor belastning for jenta som nå er 19 år.

Saken kommer opp i Nedre telemark tingrett i desember.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.