NRK Meny
Normal

Kvitsund vil ha støtten tilbake

Kvitsund gymnas i Kviteseid vil forsøke å få inn igjen elevstøtten i budsjettet til Telemark fylkeskommune.

Kvitsund gymnas

Kvitsund gymnas i Kviteseid vil kjempe for å få støtten de mener de fortjener fra Telemark fylkeskommune.

Foto: Anne-Cathrine Reuterdahl / NRK

Fylkesrådmannen foreslår å fjerne støtten til den private videregående skolen. Rektor Torleif Belck-Olsen sier det er gode grunner for at skolen burde få beholde støtten.

Torleif Belck-Olsen

Rektor ved Kvitsund, Torleif Belck-Olsen mener de avlaster fylkeskommunen ved å drive skolen og derfor bør fortsatt få elevstøtte.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

– Omkring halvparten av elevene som går her nå, kommer fra Telemark. Vi avlaster jo på en måte fylkeskommunen ved at vi driver den videregående skolen her, sier

Les også:

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen har lagt opp til store kutt i utgiftene til fylkeskommunen. Årsaken er store investeringer og kutt i overføringene fra Staten.

Belck-Olsen sier han er skuffet over at kuttene går ut over skolen.

– Vi beklager jo det. Vi har jo hatt driftstilskuddet fra fylkeskommunen i en del år og vært veldig takknemlig for det. Så det blir leit for oss hvis det blir borte. Så vi vil forsøke og se om det er politisk vilje til å sette det inn igjen, sier han.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.