NRK Meny
Normal

Her kommer kronprins Haakon til Skien

Kronprins Haakon skal spise både kortreist telemarksmat, treffe en snart hundre år gammel bedrift og møte gründere av alle typer når han besøker Skien mandag.

Kronprins Haakon i Skien

Her hilser Kronprins Haakon på politimester i Telemark, Rita Kilvær.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Kronprinsen ble tatt imot av fylkesmann Kari Nordheim-Larsen, politimester Rita Kilvær og ordføreren i Skien, Hedda Foss Five da han svingte opp foran bedriften ABB på Nylende litt over klokken 09 mandag.

Der skal han hilse på ledere og ansatte i den 600 ansatte store avdelingen, som het NEBB for 100 år siden neste år.

– Jeg tror kronprinsen vil like at vi satser på fornybar energi, for vi er gode på teknologi, sier Jan Thore Øvrum ved ABB.

Så går ferden til Klosterøya i Skien, som i mange generasjoner var en av de største treforedlingsbedriftene i landet, men som etter nedleggelsene har vokst seg større i antall ansatte enn det var på slutten. Kronprins Haakon blant annet treffe de små gründerbedriftene, investorer og ledere.

Kronprins Haakon besøker ABB i Skien

Kronprins Haakon blir fortalt om ABB sin lange historie.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Les også: Kronprinsen klinte til på gitaren

Får spise mat fra Telemark

«Folkegourmetrestauranten» Jacob & Gabriel serverer kronprinsen lunsj. De skal fortelle kronprins Haakon om hvordan de turte å satse på gourmetmatkonseptet i et økt kjedestyrt marked.

Kronprinsen får blant annet servert and fra Holte gård i Drangedal med vintergrønnsaker og julekrydder, og tilslørte telemarkspiker med epler fra Nyhuus gård på Gvarv.

 • Slutt på lukka møter

  Ordførar Hedda Foss Five i Skien vel å kutte praksisen med dei lukka møta og flyttar innhaldet i samlingane til andre fora som er opne for pressa, skriv Varden. Endringa skjer etter at Fylkesmannen konkludera med at gruppeleiarmøta i nabokommunen Porsgrunn var i strid med kommunelova.

  Hedda Foss Five
  Foto: Martin Torstveit
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Dømt for å ha tent på eget hus

  Agder lagmannsrett har dømt en mann fra Midt-Telemark til 10 måneders ubetinga fengsel, for å ha tent på sitt eget hus, skriver TA. Mannen i 30-årene ble frikjent i tingretten, men flertallet av dommerne i lagmannsretten var uenige.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50