Kritiserer Vildanden

Hallgeir Skogen frykter rasering av flytilbudet innenlands når Vildanden utvider med nye ruter.

Konsernsjefen i Grenland Group sier det ikke er behov for flere innenlandsruter. 

Tirsdag åpnet Vildanden ny rute fra Skien Lufthavn Geiteryggen til Stavanger og Molde. Om 14 dager starter de med flygninger til Stockholm.

Ikke positivt

Grenland Group flyr for rundt 25 millioner kroner i året, men de nye tilbudene fra Vildanen i Skien vil ikke gagne industrien, mener Skogen.

- Flere ganger har jeg opplevd å bli satt på neste fly fra Sandefjord eller Stavanger. Det oppfatter jeg som at flyselskapene har lite belegg og derfor dropper avganger for å spare penger. Og blir det enda færre som flyr fra Sandefjord Lufthavn Torp vil vi oppleve det enda oftere, sier han.

Direktøren for næringsutviklingsselskapet Vekst i Grenland, Ståle Tveit, synes derimot at Vildandens nye tilbud er positivt.

- Jeg mener dette er et godt tilbud for næringslivet i Grenland. Og det er spennende at de også satser på Stockholm, sier han.

Håper på turister

Også reiselivsbransjen ønsker de nye flytilbudene velkommen. Daglig leder i Telemarkreiser, Marie Bergsli håper Stockholmsruta vil gi ringvirkninger.

- Vi har hatt et godt samarbeid i forhold til ruta til Bergen, og vi vil jo også ha svenske turister hit, sier hun.

Bergsli håper på flere svenske turister, men Naturvernforbundet i Telemark liker dårlig det nye flytilbudet til Stockholm. For nettopp av miljømessige hensyn ble togruta mellom Oslo og Stockholm gjenåpnet til nyttår. At myndighetene nå lar toget få konkurranse fra ei ny flyrute, synes leder Tormod Svartdal er merkelig.

- De må jo tenke miljø også, sier han.