NRK Meny
Normal

Kontrastfylt for «The Hit»-vinneren

Fredag vant Geir Arne Hansen «The Hit». I dag var han tilbake i jobben som fagforeningsleder. – I dag har jeg fokus på turnusjobbing, men jeg har flere hits på gang, lover Hansen.

Geir Arne Hansen

Geir Arne Hansen på plass på jobb. Fagforeningslederen var i dag på kurs med tema turnusjobb.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

På seminar med tema turnusjobbing, er Geir Arne Hansen definitivt tilbake i hverdagen. To dager etter at han vant «The Hit» på NRK er det lite seiersrus å spore.

Gråt da han vant

Riktignok er flere av kursdeltakerne bortom plassen hans og gratulerer, men låtskriveren har beina godt planta på bakken.

– På fredag var det fest og moro. I dag er det tilbake til havrelefse, smiler Geir Arne Hansen.

Fredag kunne han knapt tro det da programleder Marte Stokstad ropte han opp som vinner av «The Hit.»

– Jeg er en stor mann, men når sola går ned så blir jeg liten jeg også. Det ble litt mye for meg. Jeg hadde egentlig bestemt meg for ikke å gråte, men det var umulig å unngå. Bare ikke kollegene mine begynner å kalle meg for sutre-Hansen, så får det være greit, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det inviteres til storslagen finalesending. De sju beste låtene står igjen, og nå skal det avgjøres hvilken låt som blir tv-seernes superhit. Den legendariske produsenten Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones m.fl) gjester studio. Programleder er Marte Stokstad.(8:8)

SE VIDEO: Her blir Geir Arne Hansen utropt som vinner av konkurransen. Her kan du også høre Trine Rein fremføre vinnerlåten.

Skrevet til kona

«Story of love» ble skrevet for åtte år siden, og var egentlig en sang til kona. Sangen har også tidligere vært meldt på til Melodi Grand Prix.

– Kona og jeg opplevde noen utfordringer med forholdet, og da ble det til denne sangen. Det var helt ubeskrivelig sterkt å høre den bli sunget av Trine Rein. Det kommer til å ta uker før jeg får landa ordentlig, for dette er virkelig sterkt, sier Hansen.

– Hvordan var det å stå der og bli utropt som vinner?

– Jeg ble så rørt. Det var helt utrolig, sier han.

– Hva tror du dette betyr for deg?

– Jeg håper dette kan åpne noen dører, og jeg har fått flere henvendelser fra folk som vil se hva jeg har i skuffen min. Så vi får se, sier han.

– Jeg elsker musikk, og har vel skrevet siden jeg ble født, omtrent. Jeg er født med penn, papir og mikrofon, legger han til.

Skriver best om natten

Han forteller at han har skrevet mest countrymusikk.

– Jeg har skuffen full av låter. Både på norsk og engelsk, sier han.

Han forteller at mange av låtene hans blir til mens han kjører bil.

– Jeg har opptakere overalt, slik at jeg ikke skal glemme tekster eller melodier når de kommer til meg, sier han.

– Når på døgnet er du mest kreativ?

– På natten. Da kommer det mye. Jeg står ofte opp for å skrive noe ned eller spille inn noe, sier han.

Ny plate

Mandagen etter seieren sier Hansen at han fortsatt lever på rusen fra lørdagen.

– Jeg håper jeg lever på dette resten av livet. Jeg nyter det, og skal ta vare på den muligheten jeg har fått, sier han.

Han holder nå på med en egen plate på norsk, som kommer ut i løpet av november.

– Jeg har utgitt fem album tidligere. Jeg er ofte forbundet med danseband, men er mer en countrytype, sier han.

Han er ikke redd for at Trine Rein skal ta all oppmerksomheten etter lørdagens triumf.

– Hun fortjener all rosen hun kan få. Og det er jo hun som har løftet meg frem som låtskriver. Hun er den beste kvinnelige vokalisten i Norge, etter min mening, sier han.

Geir Arne hylles på jobben

SE VIDEO: Geir Arne Hansen ble hyllet på jobb mandag morgen.

 • Veldig glatt

  Politiet har fått meldinger om at det skal være svært glatt på flere sideveier. Flere melder om mindre trafikkuhell og om kjøretøy som står fast.

  Glatte veier
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Kjørt til sjekk etter ulykke

  To kvinner i slutten av tenåra har blir kjørt til sykehuset for en sjekk etter en ulykke ved Voldskrysset i Skien, melder politiet. Personbilen kjørte av vegen og inn i en lyktestolpe.

 • Advarer mot tilbud

  Ikke alle Black Friday-tilbudene denne uka er så gode som de ser ut til å være. Nå advarer Forbrukerrådet folk mot å bli lurt. – Sjekk på nettet for å finne riktig førpris før du slår til, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet.