NRK Meny
Normal

Politiet: – Vi vet lite om brannårsaken

TOKKE (NRK) : Politiet vet foreløpig lite om hva som er årsaken til at det brøt ut brann i et eldre forsamlingshus i Skafså i Tokke søndag.

Storåsli i Tokke

UNDERSØKER BRANNÅRSAK: Politiet i Telemark er på plass med to krimteknikere for å finne mer ut om brannårsaken i den eldre bygningen i Tokke.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Bygningen skal ha vært planlagt brukt som asylmottak. Nødetatene ble møtt av åpne flammer da de kom fram til det eldre bygget i ti-tiden søndag. Meldingen om brann kom en halv time tidligere.

– Vi undersøker bygget i dag for å prøve å finne en brannårsak. Vi gikk gjennom uteområdene rundt bygget i går, og vi så etter og sikret spor, sier krimtekniker i politiet i Telemark, Ole Einar Lauvåsdal til NRK.

Ordfører Jarand Felland skriver på sosiale medier at han håper brannen ikke er påsatt:

– Det er ingen som bur på eigedomen, men det er planar om å skipe eit asylmottak på Storåsli. Dersom det viser seg at brannen er påsett, er det utruleg trist og ei fullstendig uakseptabel handling.

Krimteknikere ved Storåsli i Tokke

Eieren av Storåsli hevder brannen er påsatt, men politiet vil ikke spekulere i påstandene.

Foto: Anne Lognvik / NRK

For tidlig å si noe om årsaken

Politiet ønsker ikke å kommentere påstandene fra eieren av Storåsli, Bjørn Kristiansen som hevder at brannen var påsatt.

– Det som kan indikere at en brann er på satt er om vi finner brennbare væsker, eller ting som er brukt til å tenne på. Det er alt for tidlig å si noe om brannårsak ennå, sier Lauvåsli.

Politiet får bistand av det lokale el-tilsynet mandag ettermiddag for å sjekke det elektriske anlegget i den eldre bygningen.

– Vi håper å kunne si noe mer om brannårsaken senere i dag.

Politiet kan ikke si hvor store skadene i bygget er, fordi de ikke har vært inne i bygningen ennå, men sier det antagelig er store røyk- og sotskader.