NRK Meny
Normal

Kjemper om utjevningsmandatet

Geir Jørgen Bekkevold fra KrF ligger tirsdag morgen best an til å ta utjevningsmandatet fra Telemark, men Ådne Naper fra SV er fortsatt med i kampen om den siste plassen på Telemarksbenken.

Geir Jørgen bekkevold, Ådne Naper, Even Aarnes

FØLGER MED: Geir Jørgen Bekkevold og Ådne Naper sammen med programleder Even Skårberg Aarnes.

Foto: Stig Bolme / NRK

– Det er jo noe av det kjipe at ikke alle har det helt avklart om en er inne eller ute når valget er over. Dette handler om hva jeg skal bruke livet på de neste fire årene.

Det sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF) som har vært med på slik seigpining før.

– For åtte år siden fikk jeg ikke beskjed før onsdag ettermiddag, men hvis vi klarer å ta utjevningsmandatet for tredje gang, er jeg veldig fornøyd selv om KrF gjort et dårlig valg.

Ådne Naper fra SV og Geir Jørgen Bekkevold fra KrF har byttet på å være inne og ute av Stortinget. Kandidatene har hatt en svært spennende kveld og natt.

De foreløpige prognosene for Telemark har tikket inn. I det ene øyeblikket er Geir Jørgen Bekkevold fra KrF inne, i det andre er det SVs Ådne Naper som er inne.

Trodde på flere i kampen

De kjemper om utjevningsmandatet.

– Dette er ulidelig spennende. Jeg klarer ikke være like avslappet som Ådne Naper sier at han er, sa Bekkevold i går kveld.

Han er overrasket over at det er de to som kjemper om mandatet.

– Jeg hadde trodd at flere, for eksempel MDG, skulle være med å kjempe om utjevningsmandatet. Det er rart at det kun er KrF og SV som står her nå, sier Bekkevold, som har sittet på Stortinget for KrF siden 2009.

Lang natt

Ådne Naper er veldig fornøyd med de gode prognosene.

– Det er en seier i seg selv å være med i kappløpet hele veien, sier han.

De var begge forberedt på at det kunne bli en lang natt. I det klokka passerte midnatt er det Geir Jørgen Bekkevold som ser ut til å komme inn på tinget.

– Det er ikke godt å si når dette blir helt klart. Jeg har jo vært med på dette før, og jeg tar ingenting på forskudd, sier Bekkevold

Nesten inne, nesten ute i Telemark

Partiene som er nærmest å vinne eller tape en mandat

RESULTAT100 % opptaltOppdatert 06.10.2017, kl. 13:04

Inne

R

SV

AP

SP

MDG

KRF

V

H

FRP

Inne

Ute

R

SV

AP

SP

MDG

KRF

V

H

FRP

Ute
 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.