NRK Meny
Normal

Ordfører: – Ikke ta arbeidsplasser fra Grenland

Arbeiderpartiet vil stoppe regjeringas planer om å legge ned Sjøtrafikksentralen i Brevik, og flytte arbeidsplasser fra Grenland.

Et samlet korps med arbeiderpartipolitikere i Grenland vil bevare Sjøtrafikksentralen i Brevik.

– Ikke ta fra oss sikkerhet og trygghet, sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five.

Hun mener Sjøtrafikksentralen i Brevik er en viktig for at Grenland kan forbli en viktig industriregion.

– Her passer de på at trafikk til og fra industribedriftene foregår på en trygg og god måte, og det er viktig også i framtida, sier Foss Five.

– Uforståelig

Regjeringa vurderer å lage en stor høyteknologisk sentral ved Gardermoen, som skal overvåke all skipstrafikk. Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Porsgrunn, Robin Kåss mener det er en dårlig ide.

– Det er uforståelig at regjeringen vil sentralisere Sjøtrafikksentralen.

Kåss avviser at det hele er et valgkamputspill, og mener sjøtrafikksentralen er viktig for Grenland.

– Det er viktig med de arbeidsplassene som er her i dag, og det er viktig for industrien nå og i fremtiden, avslutter Kåss.

 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Får ikke realisert flerbrukshall

  Fyresdal sliter med å få realisert planen om å bygge en flerbrukshall i 2019. Det skriver Vest-Telemark Blad. Kommunen skulle legge av to millioner hvert år fra 2016 til 2019, men det har vist seg vanskelig med den økonomiske situasjonen i kommunen.