Normal

Sikrere overvåking av skipstrafikken

Nytt overvåkingsutstyr og seks nye radarer skal gjøre Kvitsøy sjøtrafikksentral enda bedre.

Kvitsøy sjøtrafikksentral

Kvitsøy Sjøtrafikksentral er modernisert for 36 millioner kroner.

Foto: Kystverket

I dag innviet Kystverket den moderniserte sjøtrafikksentralen på Kvitsøy i Rogaland. Sjøtrafikksentralen har fått nytt overvåkingssystem og seks nye radarer. 36 millioner kroner er investert.

Kvitsøy sjøtrafikksentral er den første av landets fem sjøtrafikksentraler som skal fornyes innen 2018.
Sentralen overvåker skipstrafikken langs Rogalandskysten og skal ivareta sikker og effektiv sjøtransport.

Kvitsøy

Sjøtrafikksentralen overvåker trafikken langs kysten og skal iverata sikker og effektiv sjøtransport.

Foto: Kystverket

Blir enklere

Det nye sjøtrafikksentralsystemet forenkler og effektiviserer prosessen med å samle trafikkinformasjon fra ulike overvåkingssystemer.

-Tafikkinformasjon blir analysert, filtrert og presentert i et enhetlig skjermbilde som gir et detaljert bilde av skipstrafikken og rask oversikt over situasjoner som kan være spesielt risikofylte, sier regiondirektør i Kystverket John Erik Hagen i en pressemelding.

Beregner og oppdaterer

Systemet kan beregne mulige konflikter i trafikkbildet og ankomsttider basert på fartøyets fart og kurs. I tillegg oppdateres elektroniske sjøkart automatisk. Det nye systemet gjør det også mulig å følge et fartøy automatisk med et eller flere overvåkingskameraer, samtidig som det gir mulighet for automatisk og manuell utheving av fartøyer som krever spesiell oppmerksomhet.

For at systemet skal være fleksibelt og tilpasningsdyktig for fremtidige behov og utvikling av ny teknologi, er systemet designet slik at det fungerer uavhengig av teknisk plattform, heter det i pressemeldingen.