NRK Meny
Normal

Sjekk hvem som kommer til Kartfestivalen

Kartfestivalen på Gvarv lokker med et av USAs heteste rockeband og en av Norges mest spennende artister.

Ida Jenshus

27 år gamle Ida Jenshus er et av trekkplastrene under årets festival i Gvarv i august.

Foto: Remi Presttun / Presttun Foto

Fra før er det annonsert at verdensstjernen Sir Bob Geldof skal spille på Kartfestivalen, som går av stabelen 14. og 15. august.

Nå er det også klart at 27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer kommer til eplebygda. Jenshus har mottatt spellemannsprisen for samtlige tre albumutgivelser, og er nå ute med det fjerde albumet «Starting all over again».

Kartfestivalen 2014

Kartfestivalen ble arrangert før første gang i 2005, og trekker flere tusen publikummere til Gvarv hvert år.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Storfint besøk fra USA

Også California-bandet Rival Sons skal spille for de flere tusen publikummerne som er ventet til Midt-Telemark i august.

Sir Bob Geldof

Sir Bob Geldof kommer med sitt legendariske band The Boomtown Rats!

– Kickass rock`n roll, silkemyke ballader, og frekk soulflirting. California-bandet Rival Sons er en oppvisning i energisk og dynamisk musikkhistorie forrykende energiske konserter og helstøpte plater, skriver Kartfestivalen om amerikanerne.

– Rival Sons er det ultimate retrorock-bandet. Vi er hekta!

Lokale helter

Kartfestivalen er også stolte av å ha signert telemarksbandet Come Taste the Band, som har eksistert siden 1997.

– Bandet har gjennom disse årene opparbeidet seg ett rykte som ett fyrverkeri av et liveband, og har i de senere år turnert sammen med store navn som Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Graham Bonnet (Rainbow, Alcatrazz) og Doogie White (Rainbow og MSG), står det i pressemeldingen.

  • Laster Twitter-innhold
  • Øver på et en kanalbåt synker

    I dag øver nødetatene i Telemark. Det skal øves på at en kanalbåt synker. Det vil bli utrykningskjøring i og nær Ulefoss. Det kommer også til å bli brukt farget markørrøyk i øvelsen.

  • Dårligere resultater for Yara

    Gjødselselskapet Yara med fabrikker på Herøya i Porsgrunn leverer svakere resultat i tredje kvartal i år sammenliknet med i samme periode i fjor. Konsernsjef i Yara, Svein Holsether, sier årsaken er høyere priser på energi, og svakere dollarkurs.

  • 4 av 10 bruker refleks

    Tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. 50 prosent av bilførerne i Østlandsfylkene utenom Oslo og Akershus, sier de har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger man ikke kunne se i mørket.