NRK Meny
Normal

Sjekk hvem som kommer til Kartfestivalen

Kartfestivalen på Gvarv lokker med et av USAs heteste rockeband og en av Norges mest spennende artister.

Ida Jenshus

27 år gamle Ida Jenshus er et av trekkplastrene under årets festival i Gvarv i august.

Foto: Remi Presttun / Presttun Foto

Fra før er det annonsert at verdensstjernen Sir Bob Geldof skal spille på Kartfestivalen, som går av stabelen 14. og 15. august.

Nå er det også klart at 27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer kommer til eplebygda. Jenshus har mottatt spellemannsprisen for samtlige tre albumutgivelser, og er nå ute med det fjerde albumet «Starting all over again».

Kartfestivalen 2014

Kartfestivalen ble arrangert før første gang i 2005, og trekker flere tusen publikummere til Gvarv hvert år.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Storfint besøk fra USA

Også California-bandet Rival Sons skal spille for de flere tusen publikummerne som er ventet til Midt-Telemark i august.

Sir Bob Geldof

Sir Bob Geldof kommer med sitt legendariske band The Boomtown Rats!

– Kickass rock`n roll, silkemyke ballader, og frekk soulflirting. California-bandet Rival Sons er en oppvisning i energisk og dynamisk musikkhistorie forrykende energiske konserter og helstøpte plater, skriver Kartfestivalen om amerikanerne.

– Rival Sons er det ultimate retrorock-bandet. Vi er hekta!

Lokale helter

Kartfestivalen er også stolte av å ha signert telemarksbandet Come Taste the Band, som har eksistert siden 1997.

– Bandet har gjennom disse årene opparbeidet seg ett rykte som ett fyrverkeri av et liveband, og har i de senere år turnert sammen med store navn som Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Graham Bonnet (Rainbow, Alcatrazz) og Doogie White (Rainbow og MSG), står det i pressemeldingen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.