NRK Meny
Normal

John Fogerty kommer til Langesund til sommeren

LANGESUND (NRK): I dag ble det klart at den kjente artisten John Fogerty skal spille på Wrightegaarden i Langesund i sommer.

John Fogerty

SPILLER I LANGESUND: John Fogerty med band skal holde konsert 1. juli.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er det største vi noen gang har hatt i hagen her, sier daglig leder av Wrightegaarden, Andreas Kristiansen.

Men det koster å få artisten på plass. Konsertgjengerne må punge ut med 1500 kroner per billett.

John Fogerty er kjent som frontfigur i den amerikanske gruppa Creedence Clearwater Revival på 60- og 70-tallet. Kjente hits er blant annet «Proud Mary», «Bad Moon Rising» og «Have you ever seen the rain».

– Vi har 30-årsjubileum i år, og har lyst til å holde på i 30 år til. Det er derfor vi gjør denne storsatsingen, sier Kristiansen.

John Fogerty spilte i kystbyen også for 11 år siden, den gang på storscenen i Krogshavn i Langesund, der andre stjerner som Bob Dylan, Aha og nå avdøde Leonard Cohen også har spilt.

Programmet til årets konserter inne i hagen på Wrightegaarden er allerede klart.

Flere gjengangere kommer holder fortsatt stand, som Postgirobygget. Ellers skal en rekke artister holde konserter i Langesund i sommer, blant dem er Midnight Choir, Sivert Høyem og Åge Aleksandersen & Sambandet.

I dag ble det også kjent at Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson skal ha en dobbeltkonsert 23. juli.

 • Nye tekstar om Vinje

  Vinje-senteret har invitert forfattarar til å skrive nye tekstar om 200-årsjubilanten A.O. Vinje. Først ut er Kjartan Fløgstad, fortel dagleg leiar Kristian W. Rantala ved Vinje-senteret. Heile veka kjem det nye tekstar på nettsidene deira.

  Kjartan Fløgstad
  Foto: Finn E. Våga / Stavanger Aftenblad
 • Bør vurdere regjeringsdeltaking

  Erik Næs, leiar i Telemark KrF, synest partiet må vurdere seriøst å gå inn i regjering. – Erna Solberg har vore tydeleg på at ho ynskjer KrF inn i den borgarlege regjeringa, det vil gjeva både meir ansvar og større moglegheiter, seier Næs.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Naudetatane har øving i Skien

  Naudetatane har samvirkeøvingar på ulike stader i Skien i dag. Det kan bli køyring med utrykkingskøyretøy.

 • Bilbrann sløkt

  Bilbrannen i Porsgrunn er sløkt. Politiet trur brannen kan ha oppstått da bilen stod til lading. Det var ein vanleg bil, ikkje ein elbil. Politiet gjer nødvendige undersøkingar på staden.