NRK Meny
Normal

Innrømmer New York-hotellbrann

Den 29-årige nordmannen som er siktet for ildspåsettelse ved et hotell i New York, har i avhør forklart at han var full og tente på et papirark.

New Yorker hotel

29-åringen fra Porsgrunn i Telemark sier i avhør at han erkjenner å ha stått bak brannen.

Foto: Siri Gallefoss

– Det var en dårlig spøk, sier porsgrunnsmannen til VG.

– Det må ha vært meg

Det er så langt ikke klart om politiet mener mannen startet brannen på The Newyorker Hotel på Manhattan med vilje eller om det var et uhell, skriver VG fredag.

– Det må ha vært meg. Jeg tente på et ark, og det falt i bakken. Så gikk jeg forbi det. Dette er en dårlig spøk og virkelig en stor feil, sa 29-åringen da han møtte i forhørsretten torsdag.

Retten satte kausjonen til 3500 dollar – eller rundt 20.000 kroner, skriver avisa.

Livstid eller liten straff

Nordmannen er siktet for to tilfeller av brannstifting, og ifølge brannvesenet var det kun rask inngripen som hindret en tragedie.

Hvis det har skjedd med vilje, risikerer 29-åring livstidsfengsel.

Hvis han bare har opptrådt uforsiktig, kan han slippe med det VG kaller ubetydelig straff.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 • To år fengsel for vald

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

 • Personbilar kan passere på Fv. 355

  På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.

 • Fv. 355 stengt for større køyretøy

  Fv. 355 er stengt for større køyretøy ved Fyresdal mellom Tjønnefoss og Krossli. Eit vogntog står fast. Berre personbilar kan passere. Bergingsbil er på veg, ifølgje Statens vegvesen.

 • Fleire utan straum i dag

  Skagerak Nett har i dag nye straumbrot fleire stader. Tysdag ettermiddag er 1600 kundar utan straum, fordelt på ni kommunar i Telemark og Vestfold. Alt mannskap arbeider med rydding og førebygging.