NRK Meny
Normal

Ikke gå på do her!

Her bør du ikke gjøre ditt fornødne.

Toalett
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

- Jeg gleder meg til våren, sier 92-åringen som har startet sitt eget gartneri.

92 år gamle Einar Kiil har startet sitt eget lille gartneri på Sannidal bokollektiv i Kragerø der han bor. Et lite brukt handicaptoalett har fått nytt liv og er nå i ferd med å slå ut i full blomst.

–Det er flott å se at det gror. Jeg gleder meg til våren da skal alt flyttes ut, sier Einar Kiil opprømt.

LES: Ut i vårhagen

Lys og varme

Inne på det tidligere toalettet er det satt opp et stort bord som dekker nesten hele rommet. På bordet står det kasser med blomster og andre planter som 92-åringen har plantet. I taket er det satt opp et sterkt lysrør som skal sørge for at plantene får nødvendig lys og varme.

- Bare kom du, her er alle hjertelig velkommen, utbryter Einar Kiil da en av de andre beboerne stikker hodet inn av døra.

Lapp

Kanskje det hadde grodd bedre dersom du hadde gjort ditt fornødne her?

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Bedre form

Mariann Andersen er en av dem som jobber på Sannidal bokollektiv. Hun mener å se at den 92 år gamle gartneren blir i bedre form av å jobbe med plantene.

– Han har det bedre om dagen og er veldig aktiv og blid. Han har jo nesten ikke tid til å komme til måltidene, ler hun.

Einar Kiil

Her er alle hjertelig velkommen, sier den 92 år gamle gartneren.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Dyrker hobbyen sin

Hver eneste dag går Einar Kiil med rullatoren sin frem og tilbake mellom rommet sitt og rommet som nå er innredet som gartneri. Han har alltid vært glad i blomster og er glad for at han har fått mulighet til å drive med hobbyen sin.

- De er så snille med meg her. De hjelper til og ordner når det er noe jeg trenger, sier han blidt.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.