NRK Meny
Normal

Idrettsdag slo alle rekorder

SKIEN (NRK): Mer enn 700 personer deltok i dag på Grenseløs idrettsdag i Skien. Det er ny rekord. Målet er å øke rekrutteringen blant folk med funksjonshemming.

Grenseløs idrettsdag

IDRETTSGLEDE: Per Henning Bamble spilte bordtennis på idrettsdagen i Skien fritidspark.

Foto: Tom Ole Buaas

Deltagerne kunne i år velge mellom 21 ulike idretter i Skien fritidspark, noe som også er mer enn tidligere.

Mange spiller bordtennis

Nytt i år er badminton og håndball. Andre idretter er volleyball, rullestolrugby, el-innebandy og skyting.

Grenseløs idrettsdag

Thomas Haave fra Notodden fikk prøve seg som håndballspiller.

Foto: Tom Ole Buaas

– Det lyser idrettsglede av dem som er her i dag, sier Therese Husby i Telemark Idrettskrets. Hun håper at mange av dem som prøver nye aktiviteter vil bli inspirert til å fortsette i organisert idrett.

– Men er klubbene flinke nok til å gi et tilbud til dem med funksjonshemming?

Therese Husby

Therese Husby i Telemark Idrettskrets ledet arrangementet i fritidsparken.

Foto: Tom Ole Buaas

– Klubbene kan nok jobbe litt mer for å tilrettelegge for personer med ulike funksjonsnedsettelser. Men vi vet at det er et veldig godt tilbud for bordtennis i Telemark. Og innenfor fotball og håndball har blant annet Herkules et veldig godt tilbud.

Ser etter talenter

Cato Zahl Pedersen fra Olympiatoppen synes det er veldig gledelig at så mange deltar på Grenseløs Idrettsdag. Han ser etter talenter som kan være aktuelle for Paralympics i framtida.

Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen fra Olympiatoppen prøvde isen i Skien Ishall.

Foto: Tom Ole Buaas

– Først og fremst er det viktig at idretten får vist hva vi har å by på. Det som betyr mest er at vi åpner opp og tilbyr noe som kan bli en positiv aktivitet for flere. Og jeg er sikker på at noen av dem som starter med idrett her i dag kan bli deltagere i Paraolympics om ti eller femten år.

– Men er klubbene flinke nok til å tilby aktiviteter?

– Alle klubber kan ikke tilby alt og noen idretter krever mye. Men i en by eller bygd er det alltid noe man kan drive med. Det viktigste er at det offentlige sørger for personlige assistenter til dem som trenger det. Det er en samfunnsoppgave å sørge for personlige assistenter, som gjør at dem med sterk funksjonshemming kan oppleve mestring i sin hverdag.

 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
 • Til sjukehus etter slåstkamp

  Ein 18 år gammal mann er køyrd til sjukehus for sjekk etter ein slåstkamp i Bø. Det er ikkje kjend kor alvorlege skadane er.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK