NRK Meny
Normal

Herre leder Klassequizen

Bamble fikk de første registrerte poengene i NRK Telemarksendingas Klassequiz. – Det var vanskelige spørsmål, innrømmer elevene fra Herre skole.

Ulrik Måbø, Torgeir Tveraaen og Morten Andersen
Foto: Anita Moland / NRK

Tirsdag svarte Herre skole fra Bamble på spørsmål i kategoriene «ski», «new» og «ruter». Ulrik Måbø, Torgeir Tveraaen og Morten Andersen svarte riktig på fire av tolv spørsmål.

De kunne blant annet fortelle at det er Frode Øverli som tegner Pondus, og at Kjetil Jansrud har olympisk sølvmedalje i alpint. De bommet imidlertid på spørsmål om skisportens vugge og hvilket amerikansk fotballag Jan Gunnar Solli spiller på.

- Det var vanskelig og vi har gjort så godt vi kan, sa guttene på laget til Herre skole etter konkurransen. Laget leder foreløpig, men så er det bare Herre skole som har hatt en tellende runde så langt.

Elever fra Herre skole

Laget fra Herre har hele klassen i ryggen.

Foto: Herre skole

– Underholdende radio

Denne uka startet første runde med kunnskapskonkurransen for tiendeklassinger i Norge. Redaksjonssjef i NRK Telemarksendinga, Stig Bolme, er forventningsfull:

– Dette blir kjempespennende og underholdende radio. Folk vil ha spørrekonkurranser. Det ser vi med vår tradisjonelle morgenkonkurranse mellom bedrifter. Nå gleder vi oss til å høre flinke 15-åringer.

NRK Telemarksendinga reiser rundt til skoler i hele fylket. Vi skal både sende og gjøre opptak med lag fra 21 skoler.

De innledende rundene av konkurransen sendes i Telemarksendingas morgensendinger fram til og med 11. desember (kl. 0830-0900).

Semifinalen og fylkesfinalen arrangeres i februar.

Finalen på fjernsyn

NRKs Klassequiz arrangeres i alle fylker. Skolene som vinner fylkeskonkurransene får 5.000 kroner til klassekassa. I tillegg skal vinnerskolen i Telemark representere fylket i den nasjonale finalen som skal sendes på fjernsyn våren 2013.

Onsdag kan du høre Bø ungdomskole i Klassequizen.

 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Godtar sand-bot

  Skien kommune godtar boten på 340.000 kroner
  for manglende rapportering av sanduttak på Geiteryggen. Styreleder Anita Ballestad i flyplasstyret sier de har svart Direktoratet for mineralforvaltning om at de aksepterer regninga.


  Sandkrater Geiteryggen
  Foto: Anne Lognvik / NRK