NRK Meny
Normal

Herre leder Klassequizen

Bamble fikk de første registrerte poengene i NRK Telemarksendingas Klassequiz. – Det var vanskelige spørsmål, innrømmer elevene fra Herre skole.

Ulrik Måbø, Torgeir Tveraaen og Morten Andersen
Foto: Anita Moland / NRK

Tirsdag svarte Herre skole fra Bamble på spørsmål i kategoriene «ski», «new» og «ruter». Ulrik Måbø, Torgeir Tveraaen og Morten Andersen svarte riktig på fire av tolv spørsmål.

De kunne blant annet fortelle at det er Frode Øverli som tegner Pondus, og at Kjetil Jansrud har olympisk sølvmedalje i alpint. De bommet imidlertid på spørsmål om skisportens vugge og hvilket amerikansk fotballag Jan Gunnar Solli spiller på.

- Det var vanskelig og vi har gjort så godt vi kan, sa guttene på laget til Herre skole etter konkurransen. Laget leder foreløpig, men så er det bare Herre skole som har hatt en tellende runde så langt.

Elever fra Herre skole

Laget fra Herre har hele klassen i ryggen.

Foto: Herre skole

– Underholdende radio

Denne uka startet første runde med kunnskapskonkurransen for tiendeklassinger i Norge. Redaksjonssjef i NRK Telemarksendinga, Stig Bolme, er forventningsfull:

– Dette blir kjempespennende og underholdende radio. Folk vil ha spørrekonkurranser. Det ser vi med vår tradisjonelle morgenkonkurranse mellom bedrifter. Nå gleder vi oss til å høre flinke 15-åringer.

NRK Telemarksendinga reiser rundt til skoler i hele fylket. Vi skal både sende og gjøre opptak med lag fra 21 skoler.

De innledende rundene av konkurransen sendes i Telemarksendingas morgensendinger fram til og med 11. desember (kl. 0830-0900).

Semifinalen og fylkesfinalen arrangeres i februar.

Finalen på fjernsyn

NRKs Klassequiz arrangeres i alle fylker. Skolene som vinner fylkeskonkurransene får 5.000 kroner til klassekassa. I tillegg skal vinnerskolen i Telemark representere fylket i den nasjonale finalen som skal sendes på fjernsyn våren 2013.

Onsdag kan du høre Bø ungdomskole i Klassequizen.