NRK Meny
Normal

Her lærer de barna å leke ute – med kniv

Forskere mener organiserte aktiviteter har gjort at barn har glemt å leke i naturen. De siste årene har det vært en dramatisk nedgang i barns lek i det fri. Men nå er dette i ferd med å snu.

Her lærer barn å leke, og får utdelt kniv.

Ved den aktive fritidsordningen i Larvik ønsker man å bremse utviklingen med at barn leker mindre i naturen enn før.

Den aktive fritidsordningen i Larvik, AFO, forsøker å bremse en utvikling som er godt dokumentert.

En rapport som er laget på oppdrag fra Norsk institutt for naturforskning viser at mange foreldre gjerne vil at barna skal leke i naturen, men at skolearbeid, spilling eller organisert trening fyller dagene.

I skogen i Larvik er de nå med på å snu utviklingen.

Etter 20 år med nedgang, tyder det på at flere friluftstilbud for skole- og barnehagebarn lærer barn å leke i naturen igjen.

Se TV-reportasje over!

  • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

    Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.