NRK Meny
Normal

Har stor suksess med piller

Kragerø tablettproduksjon gjør kjempesuksess med en medisin mot kronisk sykdom. Leveransen har økt med 60 ganger på kun én måned.

Kragerø tablettproduksjon

Kragerø tablettproduksjon produserer tabletten LDN i stort omfang om dagen.

Foto: Kragerø tablettproduksjon

Tabletter slås i voldsomt tempo hos Kragerø tablettproduksjon. Akkurat nå produseres rundt 30 000 såkalte LDN-piller hver time.

Tablettene, som blant annet brukes til behandling av MS, har blitt voldsomt populære. I dag leverer tablettprodusenten 60 ganger mer av medisinen enn det de gjorde for en måned siden

– I løpet av måneden som har gått har vi fått en bestilling på 6000 bokser, sier daglig leder ved Kragerø tablettproduksjon Ragnar Salmen.

Ikke dokumentert

Etter et TV-program der mulige virkninger av LDN ble belyst, har etterspørselen tatt helt av.

Fra og levere rundt 100 pakker i måneden, er etterspørselen nå mangedoblet. Forrige måned kom det altså en bestilling på 6000 pakker.

LDN eller lav dose naltroxen ble brukt første gang til behandling av MS i 1985.
Det tas hovedsakelig for å bremse sykdomsprogresjonen.

Wenche Lønnerød.

Wenche Lønnerød er skeptisk til LDN-medisinen.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Mange pasienter opplever effekt ved å bruke dette, men LDN har ikke dokumentert virkning. Kragerø tablettproduksjon er de eneste i landet som produserer dette.

– Urealistiske forhåpninger

Bare et steinkast unna Norges eneste produsent av LDN sitter MS-syke Wenche Lønnerød. Hun vet ikke helt hva hun skal tro om medisinen.

– Jeg synes man skal bruke det som er forsket på. Alt annet er jeg ikke for.

Lønnerød er skeptisk til det hun mener blir kalt en vidunderkur, og er ikke glad for at salget tar av.

– Det gir urealistiske forhåpninger. Til tross for mine tvil skal jeg nå kontakte både fastlegen min og et MS-team i Porsgrunn og høre om dette kan hjelpe meg.

Kragerø tablettproduksjon

Produksjonsutstyret hos bedriften produserer som aldri før.

Foto: Kragerø tablettproduksjon


 • Stenger Bjørntvedtvegen

  Bjørntvedtvegen i Skien frå krysset Bjørntvedtvegen og Kjørbekkdalen til krysset Bjørtvedtvegen og Trommedalsvegen blir stengt i minst ein time grunna berging av to vogntog. Politiet er på staden.

 • Vogntog sperrar trafikken i Siljan

  Eit utanlandsk vogntog har mista kontrollen på svært glatt underlag i bakkane frå Holtesletta og ned mot Siljan sentrum og står på tvers og sperrer for annan trafikk. Politiet er på veg til staden. Veg trafikksentralen er varsla.

 • Forsinket søppeltømming

  Stort snøfall, slaps og is gjør tømmingen av avfallsdunker ekstra tung og vanskelig, melder Renovasjon i Grenland. Det kan bli noen forsinkelser, og de ber folk være tålmodige. Renovatørene kommer så snart de kan.

 • Vannlekkasje på Herkules

  Vannet fosser inn på kjøpesenteret Herkules i Skien. NRKs journalist på stedet forteller at det lekker vann ned fra taket ved butikken Bjørklund. Det jobbes på spreng for å få stoppet vannet.

  Vannlekkasje på Herkules
  Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK