NRK Meny
Normal

Gode erfaringer med skuterløyper

Vinje turlag mener fritidskjøring med snøskuter har vært en fordel for friluftslivet. Turlaget er dermed uenige med Turistforeningen sentralt, som har vedtatt at all skuterkjøring bør være til nytteformål.

Snøscooter

Vinje har hatt en forsøksordning med snøskuterløyper fra 2003 til 2014. Vinje turlag mener dette førte til mindre kjøring i utmark.

Foto: Ruslan Kudrin / Colourbox

Leder i Vinje Turlag, Thor Christiansen, sier han er forundret over debatten om prøveordningene med skuterløper i utmark. Han mener motstanderne tar feil når de hevder at skuterløyper ødelegger for friluftslivet.

– Det har blitt mindre kjøring og det har blitt en sterkere disiplin blant de som kjører skuter og det har blitt en god dialog mellom skutermiljøet og kommuneledelsen om skuterbruken.

Thor Christiansen

Thor Christiansen i Vinje turlag mener erfaringene med egne snøscooterløyper har vært gode.

Foto: Privat

Han sier det var en stadig økende ulovlig skuterkjøring som førte til at Vinje ønsket å bli en forsøkskommune. Dersom den ikke hadde blitt det, mener Christiansen at denne utviklinga bare ville fortsatt.

Les også:

Turistforeningen har vedtatt en uttalelse om at snøskuterkjøring må begrenses til nyttekjøring.

Foreningen ville ikke være med i debatt med Vinje turlag, på NRK-Telemarks radiosending. Christiansen sier likevel at han ikke opplever at standpunktet til lokallaget i Vinje er kontroversielt.

– Vi ønsker bare å informere om erfaringene herfra. Vi vil ikke si noe om framtida og hva som bør skje, men vi synes det er viktig å informere om at vi er godt fornøyd slik som vi har det i Vinje i dag.

Vinje kommune har vært en del av et prøveprosjekt for skuterkjøring siden 2003. Dette ble trukket tilbake i fjor høst og venter nå på en utvidet forsøksordning.

 • Kvinne til sjukehus etter kollisjon

  Ei kvinne er køyrt til sjukehus etter ein kollisjon mellom to personbilar ved Skjelsvik i Porsgrunn. Det var to personar i bilane. Ei kvinne frå Skien skal ha brote vikeplikta, og er også mistenkt for å køyre utan førarkort i påverka tilstand.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.