NRK Meny
Normal

Gode erfaringer med skuterløyper

Vinje turlag mener fritidskjøring med snøskuter har vært en fordel for friluftslivet. Turlaget er dermed uenige med Turistforeningen sentralt, som har vedtatt at all skuterkjøring bør være til nytteformål.

Snøscooter

Vinje har hatt en forsøksordning med snøskuterløyper fra 2003 til 2014. Vinje turlag mener dette førte til mindre kjøring i utmark.

Foto: Ruslan Kudrin / Colourbox

Leder i Vinje Turlag, Thor Christiansen, sier han er forundret over debatten om prøveordningene med skuterløper i utmark. Han mener motstanderne tar feil når de hevder at skuterløyper ødelegger for friluftslivet.

– Det har blitt mindre kjøring og det har blitt en sterkere disiplin blant de som kjører skuter og det har blitt en god dialog mellom skutermiljøet og kommuneledelsen om skuterbruken.

Thor Christiansen

Thor Christiansen i Vinje turlag mener erfaringene med egne snøscooterløyper har vært gode.

Foto: Privat

Han sier det var en stadig økende ulovlig skuterkjøring som førte til at Vinje ønsket å bli en forsøkskommune. Dersom den ikke hadde blitt det, mener Christiansen at denne utviklinga bare ville fortsatt.

Les også:

Turistforeningen har vedtatt en uttalelse om at snøskuterkjøring må begrenses til nyttekjøring.

Foreningen ville ikke være med i debatt med Vinje turlag, på NRK-Telemarks radiosending. Christiansen sier likevel at han ikke opplever at standpunktet til lokallaget i Vinje er kontroversielt.

– Vi ønsker bare å informere om erfaringene herfra. Vi vil ikke si noe om framtida og hva som bør skje, men vi synes det er viktig å informere om at vi er godt fornøyd slik som vi har det i Vinje i dag.

Vinje kommune har vært en del av et prøveprosjekt for skuterkjøring siden 2003. Dette ble trukket tilbake i fjor høst og venter nå på en utvidet forsøksordning.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.

 • Tok kvelertak på samboeren

  En mann i 40-åra er sikta for familievold i Skien etter å ha tatt kvelertak og dyttet sin samboer, melder politiet.

 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Fagforbundets leder er gjenvalgt

  Mette Nord ble tirsdag gjenvalgt som leder i Fagforbundet. Odd-Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug fortsetter som nestledere. Valgene fant sted på Fagforbundet landsmøte. Nord. som har leda forbundet siden 2013, stilte uten motkandidat.