I 75 år har Gimsøy Kloster i Skien gledet Norge med saftige produkter.
Fredag blir jubilanten feiret med fest. Der skal det i alle fall ikke stå på blandevannet. NRK ble med fabrikksjefen på blindtest av saft.
En mannsalder
Gimsøy Kloster har produsert saft helt siden 1933. Det er med andre ord en saftig jubilant som blir feiret i kveld. Fabrikksjefen tror bedriftens gode evne til omstilling er en del av hemmeligheten bak suksessen.
- På 90-tallet var vi tidlig ute med å begynne å produsere sukkerfrie varianter, de har blitt veldig populære og er viktig for bedriften, sier fabrikksjef Bjørn Gundersen.
Klikk på bildet for å se video.
10.000 tonn saft
Hvert år leverer Gimsøy, som er en del av Stabburet, om lag 10.000 tonn saft til norske forbrukere. Blant de mest populære produktene er Fun Light, Nora saft og Gimsøy drinkmiks.
- Egentlig har jeg ikke noen favoritt, men hvis jeg skal velge en så er det den tradisjonelle solbærsafta, smiler Gundersen.
I gammelt kloster
Da bedriften ble etablert i 1933, ble den lagt til et område hvor det tidligere hadde ligget et kloster.
Gimsøy Kloster startet driften med produksjon av fruktvin. Bedriften ble i 1941 overtatt av Elfas. I 1979 flyttet virksomheten inn i nye lokaler på Kjørbekk i Skien, der dagens anlegg ligger. 38 ansatte jobber i bedriften i dag.
Les også: