NRK Meny
Normal

Gården blogger om gården

Som liten var det ikke bare gøy å være gårdsjente. Nå som hun selv styrer driften, vil hun gjerne fortelle oss om det, alt om det.

Gårdsblogger Hanne Beate Gården fra Gjerpensdalen i Skien

Gårdsblogger Hanne Beate Gården fra Gjerpensdalen i Skien.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Jeg tenker jo at det arbeidet som bøndene gjør er veldig viktig. Det er de som sørger for at alle har mat på bordet hver dag. Og da tenker jeg at det er fint for folk å lese om hvordan maten kommer frem til det bordet, sier Hanne Beate Gården.

Hun driver familiegården i Gjerpensdalen i Skien. Gården har vært i familiens eie i omlag 100 år. På bloggen skriver hun blant annet om møkkaspredning:

«Det har vært helt topp å vokse opp på en gård, men om våren var det ikke sååååå morsomt. Jeg fikk alltid skylden for den vonde lukten som kom sivende inn i klasserommet vårt selv om det ikke var vi som kjørte møkk den dagen. Det spilte ingen rolle for vennene mine – møkk var møkk, og jeg bodde på en gård!»

Annerledes blogg

Bloggen skiller seg ut fra de mange andre bloggene, som handler om mat, klær og trening.

– Den beskriver hvordan hverdagen er på en gård. Jeg tror at det er mange som ikke vet helt hvordan det er å vokse opp på en gård. Jeg ønsker å vise hvordan det er å bo og drive en gård gjennom et helt år, sier Gården.

Hvitveis

Også naturen finner veien til gårdbrukerens blogg. Hanne Beate Gården nyter årstiden om våren.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Hanne Beate Gården sier at hun har fått positiv respons på annerledesbloggen.

– Det er mange hyggelige tilbakemeldinger, mange sier de har lært mye av innleggene mine, sier hun.

Gården og mannen har overtatt gården fra hennes foreldre, men ingen av dem har utdanning som agronom. Hennes far er gårdsgutt og læremester.

Hun angrer ikke på at hun valgte livet som bonde.

– Jeg er veldig fornøyd med valget og trives veldig godt i Gjerpensdalen, sier Gården på gården.