NRK Meny

Frp vil ha ny anbudsrunde

Nå er kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune samlet for behandle prosessen rundt den nye Skien videregående skole. Kontrollutvalget skal blant annet se på om anbudsreglene er fulgt, om politiske vedtak er fulgt opp og kostnadskontrollen på prosjektet. Gruppeleder for Fremskrittspartiet i fylkestinget, Knut Morten Johansen, sier at partiet allerede har bestemt at de ønsker en helt ny anbudsrunde, selv om det vil bety en uheldig utsettelse.

 • Går ut som nummer 38

  Magnus Krog frå Høydalsmo hamna på 38.-plass i hopprennet i verdscupen i Klingenthal i Tyskland. Dermed går han ut tre minutt og ti sekund etter tyske Fabian Riessle. Langrennsdelen startar 13.45, og blir sendt direkte her.

 • Skal diskutere skule og energi

  I helga held Telemark Ap sitt årsmøte i Vrådal. Heildagsskule og EU sitt energisamarbeid er to av hovudsakene på årsmøtet, seier fylkesleiar Terje Aasland. Han vil også gjera greie for kvifor Ap vil stemme for mistillit til justisminister Listhaug.

  Terje Aasland (Ap) står foran en rød vegg
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bygger ned lite dyrka mark

  I fjor vart det bygd ned berre 21 mål dyrka mark i Telemark. Det er det lågaste talet på ti år, viser tal frå fylkesmannen. Landbruksdirektør Helge Nymoen seier at tala syner at stadig fleire forstår verdien av å ta vare på dyrka mark.

  Overvik
  Foto: NRK/Stein Lorentzen