NRK Meny
Normal

Forsvaret trekker seg ut

Forsvaret trekker seg ut av oppryddingsarbeidet etter oljeulykken Langesund.

Rydder opp oljesøl
Foto: Per Ole Lindhjem / NRK

De legger ned arbeidet onsdag kveld.

Dette ble slått fast under et møte mellom forsvaret og den lokale aksjonsledelsen idag.

Vil ha hjelp fra Sivilforsvaret

Kommunene i Telemark ber nå om at 100 personer fra Sivilforsvaret blir satt inn i opprenskningen av oljesølet etter Full Citys havari.

- Vi vil forsøke å løse ressursbehovene ved bruk av frivillige, bruk av sivilforsvaret, kommunale innsatser osv , sier Finn Flogstad i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensning til NRK.

Endret avgjørelsen

Fredag fikk aksjonsledelsen i Langesund, som har ansvaret for opprydningen av oljesølet langs strendene, beskjed om at Forsvaret fra mandag trekker tilbake mer enn 100 mann fra arbeidet i Langesund.

LES OGSÅ: Trekker ut over hundre mann

Denne avgjørelsen ble senere gjort om på.

LES OGSÅ: Forsvaret endrer avgjørelsen

Den lokale aksjonsledelsen anmoder nå sivilforsvaret om å stille med en tilsvarende arbeidstyrke, men har ikke fått svar.

Statsministeren har tidligere sagt at det ikke skal stå på penger i opprydningsarbeidet.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

  • Odd 2 tapte stort

    Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.