NRK Meny
Normal

Forsvaret trekker seg ut

Forsvaret trekker seg ut av oppryddingsarbeidet etter oljeulykken Langesund.

Rydder opp oljesøl
Foto: Per Ole Lindhjem / NRK

De legger ned arbeidet onsdag kveld.

Dette ble slått fast under et møte mellom forsvaret og den lokale aksjonsledelsen idag.

Vil ha hjelp fra Sivilforsvaret

Kommunene i Telemark ber nå om at 100 personer fra Sivilforsvaret blir satt inn i opprenskningen av oljesølet etter Full Citys havari.

- Vi vil forsøke å løse ressursbehovene ved bruk av frivillige, bruk av sivilforsvaret, kommunale innsatser osv , sier Finn Flogstad i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensning til NRK.

Endret avgjørelsen

Fredag fikk aksjonsledelsen i Langesund, som har ansvaret for opprydningen av oljesølet langs strendene, beskjed om at Forsvaret fra mandag trekker tilbake mer enn 100 mann fra arbeidet i Langesund.

LES OGSÅ: Trekker ut over hundre mann

Denne avgjørelsen ble senere gjort om på.

LES OGSÅ: Forsvaret endrer avgjørelsen

Den lokale aksjonsledelsen anmoder nå sivilforsvaret om å stille med en tilsvarende arbeidstyrke, men har ikke fått svar.

Statsministeren har tidligere sagt at det ikke skal stå på penger i opprydningsarbeidet.

 • Zekhnini på U21

  Rafik Zekhnini fra Herøya er plukket ut til å spille på U21 landslaget. Det melder Norges Fotballforbund på Twitter i dag. 27. mars spiller Norge en viktig bortekamp mot Israel. Noen dager tidligere er det privatlandskamp mot Italia.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Martin Torstveit / NRK
 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kritisk til ODD

  Idrettsforskar Gerd von der Lippe er kritisk til at Odd, og fem andre klubbar i Eliteserien, ikkje har noko tilbod for kvinner ved sesongstart 2018. Von der Lippe meiner det er viktig at eliteserieklubbane har kvinnesatsing, nettopp fordi dei er så gode på herresida.

  Gerd von der Lippe
  Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Alvorlig situasjon

  Leder av Telemark KRF, Erik Næs sier Listhaugs insinuasjoner mot arbeiderpartiet er uakseptable, men at KRF gikk til valg på at de ønsket Erna Solberg som statsminister. Næs deltar på KRFs landsstyre i dag og sier han tar med seg begge betraktningene.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK