NRK Meny
Normal

Føler seg velkommen

– Jeg føler meg veldig velkommen her på Dyrsku’n. Det sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, etter at hun fredag ettermiddag ankom Seljord i helikopter.

Sylvi Listhaug og Jon Svartdal

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og seljordordfører Jon Svartdal.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Fremskrittspartiets fremste talskvinne for Solberg-regjeringens landbrukspolitikk skal åpne Norges største landbruksmesse, Dyrsku’n. 80 000 pleier å besøke Dyrsku’n hvert år. I forkant har flere bønder varslet at de vil boikotte landbruksmessen i protest mot at Listhaug skulle åpne festivalen.

Etter at Sylvi Listhaug fredag ettermiddag ankom festivalen i helikopter, sier hun at hun følger seg velkommen.

– Føler at folk setter pris på at jeg er her. Jeg er uansett veldig glad for at jeg fikk komme, sier landbruks- og matministeren.

– Viktig debatt

Rett før hun skal holde åpningstalen sier Listhaug at hun har møtt hyggelige folk og at hun føler at hun har fått støtte på festivalen.

– Det viktigste for meg er å holde åpningstalen min, og så skal jeg delta på debatten, sier Listhaug.

Terje Svabø skal senere fredag ettermiddag ha en landbrukspolitisk debatt der flere av partiene deltar sammen med bondeorganisasjonene.

Listhaug sier det er lenge siden det har vært så store diskusjoner rundt landbrukspolitikk.

– Jeg er glad for debatten, sier Listhaug, før hun går videre for å forberede seg til åpningstalen.

Her kan du se bildegalleri fra Dyrsku'n:

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

  • Odd 2 tapte stort

    Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.

  • Dyr fyllekjøring

    En 49 år gammel mann fra Kragerø er dømt til å betale 87 000 kroner i bot etter å ha fyllekjørt. I tillegg til bota er mannen dømt til 15 dagers betinga fengsel, samt at han må klare seg uten førerkort i 14 måneder.