NRK Meny
Normal

Flere danskeferger stanses av storm

Full storm og svært høye bølger hindrer fergene i å seile til og fra Danmark. Både Fjordline og Color Line har innstilt flere avganger på grunn av uværet.

Superspeed ble liggende til kai.

BLE LIGGENDE VÆRFAST: Superspeed mellom Kristiansand og Hirtshals er innstilt i morgentimene mandag på grunn av uvær.

Foto: Thomas Sommerset

Fjordlines ferge fra Hirtshals til Stavanger er flere timer forsinket. Fergen skulle ankommet Stavanger mandag morgen, men er ikke ventet før klokken 12. Begge Fjordlines avganger fra Langesund til Hirtshals klokken 09 og 14.30 er også kansellert på grunn av været.

– Vi beklager selvsagt dette på det sterkeste overfor passasjerene våre, sier Eva Mellgren i Fjordline til NRK.

Color Line avlyser to seilinger med Superspeed mellom Kristiansand og Hirtshals mandag formiddag på grunn av stormen i Skagerrak.

– De dårlige værmeldingene gjør at vi kansellerer avgangen fra Kristiansand klokken 08.00 mandag morgen, og fra Hirtshals 12.15, opplyser salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Neste avgang skal etter planen være klokken 16.30 fra Kristiansand.

Les også:

Full storm i Skagerak

– Det har blåst kraftig i Skagerak i natt. Det har vært opp i full storm, og en periode i går kveld var det oppe i orkan styrke på danskesiden, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Bølgehøyden kan ha vært opp i seks meter, og det fortsetter å blåse en del, slik at det vil ta tid før bølgene legger seg, ifølge meteorologen.

– Vinden roer seg etter hvert, men på Ahder-kysten vil det fortsatt blåse stiv og sterk kuling, så det vil ta tid før havet roer seg, sier Johnsen.

Fraktes i buss

Fjordline har kansellert reisen med fergen fra Stavanger til Bergen. Det betyr at alle passasjerer må av i Stavanger, og blir fraktet videre til Bergen i busser.

Avgangen mandag kveld vil gå som normalt, opplyser Fjordline.

Color Line sine ferger mellom Sandefjord og Strømstad er ikke berørt av uværet, heller ikke Superspeed fra Larvik til Hirtshals. Også Color Magic mellom Oslo og Kiel og Color Fantasy mellom Kiel og Oslo skal etter ruteplanen gå som normalt.

 • Dyr fyllekjøring

  En 49 år gammel mann fra Kragerø er dømt til å betale 87 000 kroner i bot etter å ha fyllekjørt. I tillegg til bota er mannen dømt til 15 dagers betinga fengsel, samt at han må klare seg uten førerkort i 14 måneder.

 • Jevn toppkamp i 2. divisjon

  Det står 0-0 til pause mellom Byåsen og Notodden, mens Nest-Sotra leder sin kamp mot Hønefoss 1-0. Dermed har Vestlendingene festa grepet om direkte opprykk til 1. divisjon. Odd 2 ligger under 3-0 i sin kamp mot Fram Larvik, men Odd 2 har allerede sikra plassen.

 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.