NRK Meny
Normal

Statsministeren spanderte is

SFO-barn ved Kragerø skole skrev tidligere i år en eventyrbok med statsminister Jens Stoltenberg som den store helten. I dag spanderte hovedpersonen is på de unge forfatterne.

Fikk is av Jens Stoltenberg

Førsteklassinger ved Kragerø SFO møtte statsministeren tirsdag.

Foto: Arbeiderpartiet

Barna og lederne på SFO møtte Stoltenberg ved Volum kjøpesenter i formiddag.

– Det startet med at vi fikk telefon statsministerens kontor. De spurte om vi hadde tid til å treffe Stoltenberg, og det hadde vi selvfølgelig, forteller SFO-leder Paul Gundersen ved SFO på Kragerø skole.

– Hyggelig møte

Statsministeren selv skriver på sosiale medier at han synes det var et fint møte.

– Eventyrlig hyggelig å møte denne gjengen. Førsteklassingene ved Kragerø skole fortjener en is, skriver han på Facebook og Twitter.

Paul Gundersen forteller at det ble et hyggelig møte.

– Barna fikk is, og etterpå leste noen av barna litt fra boka. Stoltenberg stilte også noen spørsmål til barna om eventyret. Han sa at boka var veldig bra, og at det var hyggelig å treffe forfatterne, sier han.

– Hva slags is var det statsministeren bød på?

– Ungene fikk velge selv akkurat hvilken is de ville ha.

– Hva sa barna etter møtet?

– De synes det var stas å treffe statsministeren. De hadde tegnet en del tegninger til ham på forhånd, og etterpå ville de tilbake til SFO og tegne mer.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Kragerøbarn fikk brev av Stoltenberg

Se video: Slik reagerte barna da de fikk takkebrev fra Stoltenberg.

Fikk takkebrev

Allerede i sommer fikk elevene takkebrev fra Stoltenberg etter at han hadde fått et eksemplar av boka «De tre helter» i posten.

– Boka handler om en gammel mann i rullestol, Supermann og statsministeren som skal prøve å redde en mamma og en baby som har falt ned fra et tre, fortalte Daniel Forsbom Roll da NRK.no snakket med barna tidligere i sommer. Han er én av førsteklassingene som har vært med på å skrive boka.

Det er SFO-lærer Tonny Cathrine Prante som har tatt initiativ til eventyrboka, men alt som står i boka er skrevet direkte etter elevenes egne utsagn.

Det er tredje året på rad at førsteklassingene som går på SFO lager eventyr. Eventyrene de lager inneholder både tekst og bilder, og bildene er selvsagt tegnet av førsteklassingene.

Alle har mulighet til å lese boka. Den kan nemlig lånes på biblioteket i Kragerø, og biblioteket bekrefter at boka allerede har vært utlånt flere ganger.

Underskrift Jens Stoltenberg

Barna sendte et eksemplar av boka til statsministeren, og fikk skriftlig svar tilbake.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK