NRK Meny
Normal

Fikk barn til å sende nakenbilder

SKIEN (NRK): En mann fra Skien er tiltalt for å ha lurt unge jenter over hele landet til å ta og ta og sende seksualiserte bilder. Forholdene går over flere år, første tilfellet var for ti år siden.

Overgrepsbilder politi

Politiet har beslaglagt mange bilder som mannen har fått barn til å ta av seg selv og sende han. (Illustrasjonsbilde)

Foto: NRK

Mannen skal ha utgitt seg for å være en sjakkspiller som heter Aleksander, andre ganger en modellagent som heter Alex, og innimellom bare Stian.

– Herregud, hvor mange er det som har bildene mine?

Slik stjeler norske gutter nakenbilder av unge jenter

Flere tusen bilder

Det virker som han har vært ganske klar på hvilke chattekanaler og nettsider som barn er på, sier statsadvokat Håvard Kalvåg.

Til slutt hadde mannen flere hundre filmer og flere tusen bilder av barn i seksualiserte situasjoner. Tiltalen dreier seg om 23 jenter mellom ti og 18 år.

Statsadvokat Kalvåg sier det er mange bilder som ikke er identifisert.

- Det er et vell av triste bilder og det er mange vi ikke vet hvem er ennå.

Gamle tilfeller

Den snart 60 år gamle mannen skal også ha videreformidlet disse overgrepsbildene og videoene. I tillegg er mannen tiltalt for å ha hatt samleie med en jente på 14 i en bil på en parkeringsplass i Skien.

Episodene skjedde over flere år, og det første tilfellet var for ti år siden. Statsadvokat Kalvåg sier det er veldig synd at det har tatt så lang tid før mannen blir tiltalt for forholdene.