Britt Hilde Rødland er en Hellas frelst ringeriking som til daglig har sitt virke på Cafe Varetekten i Hønefoss.
Britt Hilde Rødland har cirka halvparten av fetaosten i en blender, foodprocessor eller noe som ligner og hell ca en dl olivenolje.
Før i tiden gjorde hun nesten hva som helst for å få lov til å oppholde seg i Hellas.
Etter slavejobbing i bilutleiefirmaer og barer vendte hun nesa hjem til Hønefoss.
Med seg i kofferten hadde hun med seg gode oppskrifter.
Her er en:
FETADIP
300 gram feta-naturell i saltlake
2 bunter dill
4 grønne chili
olivenolje
Britt Hilde synes denne dipen ligner litt på "slime", men det smaker grønn dill og fetaost.
Skjær chiliene i skiver og ta med frøene. Fres dem litt i en panne med olivenolje. Pass på at de ikke blir svidd.
Skyll fetaosten i litt friskt vann, slik at du ikke får med all saltlaken.
Ha ca halvparten av fetaosten i en blender, foodprocessor eller noe som ligner og hell ca en dl olivenolje.
Ha i hakket dill og grønne chili og kjør alt sammen ganske lenge.
Det kan være litt hardt for kjøkkenmaksinen, så det kan hende du må hjelpe den litt.
Når massen har blitt hakket sammen tar du i resten av fetaosten.