NRK Meny
Normal

Feirer med pizza og bowling

To kamerater fra Klyve smiler ekstra bredt i dag. De fikk nemlig ønsket sitt oppfylt.

Jon Sindre Karlsen og Marius Andreas Sandvik
Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Begge kom inn på skolen de ønsket fra høsten av.

- Jeg gikk inn på dataen og tenkte det verste. Men så jublet kameraten min fra rommet ved siden av, som hadde kommet inn på sitt førstevalg. Plutselig så jeg at jeg også hadde kommet inn på Hjalmar, og brølte til, forteller Jon Sindre Karlsen.

Eneste med tidlig inntak

Fredag fikk 5833 av 6062 søkere i Telemark tilbud om skoleplass i den videregående skolen. 87,5% av elevene kom inn på sitt førstevalg.

Telemark er fortsatt eneste fylke i landet som har et så tidlig 1. Inntak.

- Erfaringene med tidlig inntak er bare positive. Det betyr litt mer arbeid for oss i en periode, men det viktigste er at søkerne får tidlig beskjed. Nå får de aller fleste avklart både skolested og studietilbud før sommerferien, sier inntaksleder Hennie Westgaard.

Hun forteller at det også vil bli plasser til alle med rett som ikke har fått tilbud i denne runden. De to neste inntakene er 9. juli og 3. august.

Ubeskrivelig følelse

10-klassingene Jon Sindre Karlsen og Marius Andreas Sandvik er like glade, flere timer etter at de har fått svar.

- Jeg blei dritglad. Den følelsen er god, forteller Karlsen.

- Det er ubeskrivelig. Det er dette jeg alltid har hatt lyst til, sier han.

- Da jeg fikk vite at jeg kom inn på elektrofag, var det bare å juble sammen med de andre gutta, sier Sandvik.

De er klar over at de kan miste plassen hvis karakteren synker før skoleslutt. Derfor vil de jobbe knallhardt før sommerferien. Men først skal de feire litt.

- Vi tar en tur til byen nå, kanskje kjøper vi oss noe fint. Uansett blir det pizza og bowling, smiler kameratene.

 • Helårsdrift for Fjoneferja

  Det blir helårsdrift for Fjoneferja på Nisser fra 1. januar og to år framover som en prøveordning. Dermed får innbyggerne på Fjone som bruker ferja til jobben oppfylt juleønsket sitt av kommunestyret.

 • Ny redningsvei

  Det er opparbeidet nye redningsveier ved høyblokkene på Falkum, slik at tunge kjøretøy skal komme lettere fram. Det skriver Skien Boligbyggelag. Under brannen i den ene blokka i høst fikk brannvesenet problemer på grunn av for dårlig vei.

 • Naken og kald på båtplass

  En 18 år gammel mann ble i natt tatt hånd om av politiet. Mannen var naken og kald, han skal ropt og skreket på en båtopplagsplass i Kragerø. Da politiet kom til stedet fortalte mannen selv at han var påvirket av LSD.

 • Hund påkjørt i Skien

  Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.