NRK Meny
Normal

Feirer med pizza og bowling

To kamerater fra Klyve smiler ekstra bredt i dag. De fikk nemlig ønsket sitt oppfylt.

Jon Sindre Karlsen og Marius Andreas Sandvik
Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Begge kom inn på skolen de ønsket fra høsten av.

- Jeg gikk inn på dataen og tenkte det verste. Men så jublet kameraten min fra rommet ved siden av, som hadde kommet inn på sitt førstevalg. Plutselig så jeg at jeg også hadde kommet inn på Hjalmar, og brølte til, forteller Jon Sindre Karlsen.

Eneste med tidlig inntak

Fredag fikk 5833 av 6062 søkere i Telemark tilbud om skoleplass i den videregående skolen. 87,5% av elevene kom inn på sitt førstevalg.

Telemark er fortsatt eneste fylke i landet som har et så tidlig 1. Inntak.

- Erfaringene med tidlig inntak er bare positive. Det betyr litt mer arbeid for oss i en periode, men det viktigste er at søkerne får tidlig beskjed. Nå får de aller fleste avklart både skolested og studietilbud før sommerferien, sier inntaksleder Hennie Westgaard.

Hun forteller at det også vil bli plasser til alle med rett som ikke har fått tilbud i denne runden. De to neste inntakene er 9. juli og 3. august.

Ubeskrivelig følelse

10-klassingene Jon Sindre Karlsen og Marius Andreas Sandvik er like glade, flere timer etter at de har fått svar.

- Jeg blei dritglad. Den følelsen er god, forteller Karlsen.

- Det er ubeskrivelig. Det er dette jeg alltid har hatt lyst til, sier han.

- Da jeg fikk vite at jeg kom inn på elektrofag, var det bare å juble sammen med de andre gutta, sier Sandvik.

De er klar over at de kan miste plassen hvis karakteren synker før skoleslutt. Derfor vil de jobbe knallhardt før sommerferien. Men først skal de feire litt.

- Vi tar en tur til byen nå, kanskje kjøper vi oss noe fint. Uansett blir det pizza og bowling, smiler kameratene.

 • 4 av 10 bruker refleks

  Tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. 50 prosent av bilførerne i Østlandsfylkene utenom Oslo og Akershus, sier de har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger man ikke kunne se i mørket.

 • Hardt gjeldsbelastet kommune

  Notodden kommune er den nest hardeste gjeldsbelasta kommunen i Telemark. Dagens gjeld på snaue 1,3 milliarder kroner vil øke til 1,5 milliarder i 2021 til tross for at kommunen vil betale millioner i til nedbetaling de neste fire årene, melder Telen.

 • Husker ikke overfallet

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha gått løs på en 31-åring i Brevik husker ikke at han gjorde det. 28-åringen møtte i Nedre Telemark tingrett, han tilsto alt han var tiltalt for, men sa selv at han ikke husker å ha gjort det, melder TA.

 • Aksjonerer for ny asfalt

  Vedlikeholdet på Fv 364 er så elendig at det går ut over trafikksikkerheten. Det mener folk fra Hovin i Tinn. Nå aksjonerer de for asfalt. På kort tid har en underskriftskampanje samlet 200 underskrifter, melder Rjukan Arbeiderblad.