NRK Meny
Normal

Far pakker oftest bilen

PORSGRUNN (NRK) : Det er oftest far som pakker bilen før ferien. Mens det er mor som ordner med familiens bagasje.

pakker bilen

FAR PAKKER: Bjørn Abrahamsen pakker bilen, mens kona Reidun Abrahamsen smiler fornøyd. Hun har ansvaret for å pakke familiens bagasje, mens Bjørn setter inn i bilen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg setter kofferten inn her, sier Bjørn Abrahamsen.

– Nei, jeg vil ha skiene inn først, sier kona Reidun Abrahamsen.

Det blir litt småkrangling når ekteparet har tatt utfordringen med å pakke NRKs bil til påskeferien. Vanligvis er dette Bjørn sin jobb.

– Jeg setter klart alt i gangen. Pakket og klart også bærer Bjørn det ut i bilen og setter ting på plass der. Slik er det hver gang, sier Reidun Abrahamsen.

Og deres fordeling er typisk for mange par.

Les også:

Store forskjeller mellom kjønnene

InFact Norge har laget en undersøkelse for Norges Automobil-Forbund der det vises store forskjeller mellom kjønnene. Av de spurte i undersøkelsen svarer seks av ti at det er mannen som pakker bilen. Mens tre av fire av mennene sier at det er de som fyller bilen med bagasje.

Det er størst forskjeller mellom mann og kvinne i alderen 30-65 år. Og ifølge undersøkelsen er det mindre forskjeller mellom kjønnene når det kommer til pakking av familiens bagasje.

pakker bilen 2
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er jeg som pakker bilen, sier Kenny Chui.

– Men jeg pakker for familien, sier Merethe Helgestad.

Også hos dem er det en klar fordeling når det kommer til pakking. Hun pakker familiens bagasje, mens han setter tingene på plass i bilen.

– Det er litt rart, men sånn er det bare, sier Chui.

– Vi tenker ikke så mye på det. Det har alltid vært sånn for oss. Også er det han som kjører. Jeg liker ikke å kjøre, også er han litt flinkere til å kjøre bil, sier Reidun Abrahamsen.

Bjørn og Reidun pakker bilen sammen. Vanligvis gjør Bjørn dette alene.

Bjørn og Reidun pakker bilen.

 • Tok avskil med Bjørg Vik

  Ei fullsett Vestsida kyrkje i Porsgrunn tok i dag avskil med forfattaren Bjørg Vik, som døydde sist sundag. Familie og vener heidra den særmerkte forfattaren, som utmerka seg ved å skrive om kvinners liv og kamp.

 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Dømd for likskjending

  Den 33 år gamle dottera til avdøde Kari Grønnestad er dømd til fengsel i åtte månader for å ha skjenda liket til mor si. Ho har tidlegare sete varetektsfengsla i 172 dagar, og det tyder at straffa er ferdigsona, skriv TA. Kari Grønnestad blei meldt sakna i 2012, og tre år seinare blei ho funnen drepen, dumpa i eit hundebur ved Langbryggene i Skien.