NRK Meny
Normal

Gutt (3) dopet ned av sovepille han fant i barnehagen

En liten gruppe barnehagebarn sto i ring med en dropseske i hånda. Litt på siden sto en gutt og var sløv i blikket. Gutten fortalte at han hadde puttet et av dropsene fra eska i munnen. – Det var en forferdelig hendelse, sier lederen i barnehagen.

Heidi Omdal

Styrer ved Hovenga barnehage i Porsgrunn Heidi Omdal viser NRK hvor barna fant esken med piller. En gutt lå på sykehus i to døgn etter å ha fått i seg en sovepille fra esken.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Styreren ved Hovenga barnehage i Porsgrunn Heidi Omdal er fortsatt svært preget av hendelsen, som Varden først omtalte i dag.

– Det er vondt å tenke på at foreldrene overlater det kjæreste de eier til oss, og at noe sånt kunne skje her.

Hør lydklippet der Heidi Omdal ikke klarer å holde tårene tilbake:

Stolt av de ansatte

Omdal sier den ansatte reagerte raskt da hun skjønte at treåringen hadde fått i seg medisiner.

Hovenga barnehage

Hovenga barnehage har flere avdelinger. Hendelsen for tre uker siden har satt en støkk i alle.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Nå er vi så heldige at vi har et legesenter rett over gata. Hun løp rett dit, foreldrene ble kontaktet og ambulanse ble tilkalt.

Har også funnet narkoutstyr

Barnehagen vet ikke hvordan esken med sovemedisiner hadde havnet på uteområdet. Heidi Omdal sier hun tror noen har vært på området utenom åpningstid, som har mistet esken med piller.

Styreren forteller at de også tidligere har funnet ting som de ikke ønsker på området.

– Ved noen tilfeller har vi funnet flasker med hull i.

– Som brukes til cannabis?

– Det er det vi har blitt fortalt. I alle tilfellene har vi kontaktet politiet.

Heidi Omdal sier at foreldrene er informert om at hun forteller om hendelsen til media, men at de ikke ønsker å si noe om det som skjedde med sønnen deres.

Les også:

Behandlet med kull

Sykehuset Telemark, som behandlet gutten, sier til Varden at gutten hadde spist en innsovningspille. Han ble behandlet med flytende kull og måtte holdes på sykehuset i tre dager.

Styrer Omdal sier politiet har opplyst at det er vanlig å finne den typen tabletter som treåringen spiste, men at de ikke hadde funnet det i en barnehage tidligere.

Nå sier politiet at de vil holde øye med barnehagen. Omdal sier de selv vil holde et øye med hvem som er innom området på kveldstid og håper naboer også vil gjøre det samme.