NRK Meny
Normal

Fant levninger av et menneske

SKIEN (NRK): Det var levninger av et menneske som ble funnet av dykkere i Skienselva. Det viser undersøkelser fra Rettsmedisink institutt. Det er stor sannsynlighet for at levningene stammer fra den savnede Kari Grønnestad.

Created by InfoDispatcher

Politiet fant et hundebur i elva ved Skien sentrum, tirsdag kveld. Nå har undersøkelser vist at det var levninger av et menneske i buret. En mann har innrømmet at han dumpet den savnede kvinnen i elva.

En 34-årig mann har tilstått å ha fraktet og dumpet liket av Kari Grønnestad i Skien, melder politiet. Mannen har forklart at den 31-årige samboeren drepte moren og at han var med på å dumpe et hundebur med liket, i Skienselva.

Buret ble funnet av dykkere i går kveld og hentet av en bårebil like før midnatt.

Guro Siljan blir intervjuet

Politiadvokat Guro Siljan fortalte pressen i dag at politiet undersøker funnet som ble gjort av dykkere i Skienselva, tirsdag kveld.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Utsatt for grov vold

56 år gamle Kari Grønnestad ble utsatt for massiv vold, melder VG.

I en fersk kjennelse fra Agder lagmannsrett kommer grunnlaget for den nye siktelsen mot mannen (34), som er siktet i forbindelse med drapssaken i Skien fram.

34-åringen er i tillegg til medvirkning til legemsbeskadigelse, siktet for å ha forlatt noen i hjelpeløs tilstand, skriver VG.

– Har gitt politiet opplysningene

Funnet ble gjort etter opplysninger som politiet fikk søndag.

– Jeg kan bekrefte at min klient har erkjent medvirkning til transporten. Han har samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene han har, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba til Aftenposten.

En 27-åring har også forklart for politiet at han kjenner til at den savnede kvinnen Kari Grønnestad (56) var blitt drept og dumpet i elven.

Les også:

Forsvarer er overrasket

Den siktede kvinnens forsvarer, Bjørn Nærum sier kvinnen er overrasket over opplysningene som mannen har kommet med. Kvinnen nekter for å ha hatt noe med forsvinningen å gjøre.

Advokat Bjørn Nærum om utviklingen i saken

Advokat Bjørn Nærum sier kvinnen avviser at hun har noe med dødsfallet å gjøre. Han er overrasket over at den siktede mannen har sagt at han var med på å dumpe Kari Grønnestad i Skienselva.