NRK Meny
Normal

Endrer siktelsen etter drap på 26-åring i Bø

Politiet i Bø tror ikke lenger 45-åringen, som er siktet for drap på sin eks-samboer, planla å drepe den 26 år gamle kvinnen.

Drap i Bø

Den 26 år gamle kvinnen ble funnet her ved Reskjemvannet i Telemark.

Foto: Radip P5 Telemark/Privat

Siktelsen er endret fra overlagt drap til forsettelig drap under særlig skjerpende omstendigheter, skriver Varden.

Det var i midten av oktober i fjor at 26-åringen ble funnet død i en hytte ved Reskjemvannet, etter at hennes samboer hadde tilstått å ha drept henne.

De to skal ha hatt en voldsom krangel, og den svenske statsborgeren plasserte kvinnen i bilens bagasjerom og kjørte i retning Notodden. Ved Grønkjær skisenter drepte han henne og plasserte liket i en gammel stall. Obduksjonsrapporten er klar, men Jon Borgen vil ikke si noe om dødsårsaken eller om det er brukt gjenstander under drapet.

Ble pågrepet med sønnen i bilen

45-åringen ble etter drapet pågrepet av svensk politi på en rasteplass noen mil nord for Växjö sør i Sverige. Sammen med mannen var deres elleve måneder gamle sønn.

Vi ønsker ikke å si noe om hvorfor vi har endret siktelsen. Konklusjonen vil bli forelagt siktede i et avhør om noen dager. Avdødes familie er informert, sier politiadvokat ved Telemark politidistrikt, Jon Borgen, til avisen.

Skal til nok et avhør

45-åringen skal avhøres av politiet i Telemark en siste gang, og politiet venter også på åstedsrapporten.

– Vårt mål er at saken oversendes statsadvokaten med forslag til tiltale i løpet av januar, sier Borgen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.

 • Seier til Odd over Jerv

  En treningskamp i fotball mellom Odd og 1.-divisjonslaget Jerv endte med 2 – 0-seier til Odd i ettermiddag. Målene blei scora av Elba Rashani og Martin Broberg.

 • Kåss ikke overraska over Bellona

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn hevder Bellona opptrer som representant for oppdragsgiveren Noah ved å mene at Brevik er det beste stedet for et avfallsdeponi for farlig avfall. Bellona foreslår at staten også overtar rettighetene til bruken og drifta av gruvene i Brevik, skriver Porsgrunns Dagblad.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Bolkesjø tapte mot staten

  Eierne av Bolkesjø hotell får ikke dekket vaktkostnader og et påstått framtidig tap på over 13 millioner kroner fra UDI, melder Varden. UDI har allerede betalt 13,2 millioner kroner for asylmottaket som aldri blei åpna. Oslo tingrett viser til at eiernes plan uansett var å rive bygget.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK