Endrer siktelsen etter drap på 26-åring i Bø

Politiet i Bø tror ikke lenger 45-åringen, som er siktet for drap på sin eks-samboer, planla å drepe den 26 år gamle kvinnen.

Drap i Bø

Den 26 år gamle kvinnen ble funnet her ved Reskjemvannet i Telemark.

Foto: Radip P5 Telemark/Privat

Siktelsen er endret fra overlagt drap til forsettelig drap under særlig skjerpende omstendigheter, skriver Varden.

Det var i midten av oktober i fjor at 26-åringen ble funnet død i en hytte ved Reskjemvannet, etter at hennes samboer hadde tilstått å ha drept henne.

De to skal ha hatt en voldsom krangel, og den svenske statsborgeren plasserte kvinnen i bilens bagasjerom og kjørte i retning Notodden. Ved Grønkjær skisenter drepte han henne og plasserte liket i en gammel stall. Obduksjonsrapporten er klar, men Jon Borgen vil ikke si noe om dødsårsaken eller om det er brukt gjenstander under drapet.

Ble pågrepet med sønnen i bilen

45-åringen ble etter drapet pågrepet av svensk politi på en rasteplass noen mil nord for Växjö sør i Sverige. Sammen med mannen var deres elleve måneder gamle sønn.

Vi ønsker ikke å si noe om hvorfor vi har endret siktelsen. Konklusjonen vil bli forelagt siktede i et avhør om noen dager. Avdødes familie er informert, sier politiadvokat ved Telemark politidistrikt, Jon Borgen, til avisen.

Skal til nok et avhør

45-åringen skal avhøres av politiet i Telemark en siste gang, og politiet venter også på åstedsrapporten.

– Vårt mål er at saken oversendes statsadvokaten med forslag til tiltale i løpet av januar, sier Borgen.