NRK Meny
Normal

En rev etter pølser

Reven kom nærmere og nærmere, og ble etter hvert en del av guttekvelden. – Det er svært sjelden at rev kommer så tett på mennesker, sier Mattilsynet.

Rev ble med på guttekvelden.

NETT-TV: Reven spiser pølse. Ole Halvor Kolstad matet reven rett fra hånden.

– Vi satt og koste oss med et par øl, og plutselig kom det en rev luskende. Vi ga den litt mat, og etter hvert spiste den fra hånden min, sier Ole Halvor Kolstad.

Han og noen venner satt på hytta ved Ivarsand i Bamble da reven dukket opp. Den kom stadig nærmere, og lot seg ikke skremme av dem som satt ute å hygget seg.

– Vi spilte litt musikk, mens vi spiste og koste oss. Reven gjorde ingenting av det og virket veldig nysgjerrig, sier Kolstad.

Reven spiser av hånden til et menneske. På Ivarsand i Brevik.

Rev i stua

Dette var ikke første gang reven viste seg for hyttefolket i Bamble. Flere naboer har hatt besøk av reven.

– Den har til og med vært inne i en hytte like ved siden av her, sier Kolstad.

Seniorinspektør i Mattilsynet i Telemark Leif Nicolaysen har hørt flere historier om nysgjerrig rev, men aldri at reven har kommet så nær.

Leif Nicolaysen.

Leif Nicolaysen i Mattilsynet sier det er svært uvanlig at rev kommer så nær mennesker.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
Torstein Dahl.

Torstein Dahl er leder i viltnemnda i Bamble.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det er nok veldig sjelden at den kommer helt bort å spiser av hånden, sier Nicolaysen.

Også hos viltnemnda i Bamble vekker videoen av reven oppsikt.

– Reven er jo nysgjerrige av natur. Men det er ikke vanlig at den spiser av hånden til folk. Det skjer fra tid til annen at spesielt revunger kommer veldig nær mennesker, men det er ikke så ofte vi får slike historier som dette, sier leder i viltnemnda i Bamble Torstein Dahl.

– Ikke gi mat til rev

– Det er jo selvsagt litt gøy å se rev på nært hold. Men vi ønsker ikke at mennesker skal mate ville dyr. Da blir dyra vant med en uvanlig adferd, og det er ikke bra, sier Dahl.

Les også:

Selv om denne reven er uvanlig tam vil ikke viltnemnda gripe inn å gjøre noe for at reven skal trekke til skogs.

– Nei, det er ingen grunn til at vi skal gjøre noe med den. Det er bare hvis dyret er sykt at vi foretar oss noe. Ut fra bildene ser denne reven frisk og fin ut. Trolig vil den trekke til skogs nå som det blir mindre folk på hyttene, sier Dahl.

– Er det farlig å bli bitt av rev?

– Normalt sett er det ikke farligere enn å bli bitt av et annet dyr. En rev har spisse tenner og dermed kan et bitt føre til infeksjon. Hvis man blir bitt bør man kontakte lege, sier Torstein Dahl i viltnemnda.

 • Problemer med vannet på Klyve

  Det er problemer med vannet på Klyve i Skien. Skien kommune jobber med saken.

 • Vurderer anmeldelse mot Pedersen

  Ruth Marie Gjevre Vaagø fra Valdres vurderer å anmelde Eskil Pedersen fra Porsgrunn og Inga Marte Thorkildsen. Årsaken er at hun mener seg stemplet som rasist av politikerne etter uttalelser om blomstene som ble sendt til justisminister Sylvi Listhaug før helga.

  Eskil Pedersen med farger i bakgrunnen
  Foto: Siv Sandvik / NRK
 • Ungdomsfest ute av kontroll

  Politiet rykket ut til en ungdomsfest utenfor Skien natt til søndag. Da politiet kom frem var det gjort store skader på huset. Flere vinduer og dører var ødelagt. Det var også tømt et brannslukningsapparat i kjelleren. Ingen personer ble skadd.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK