NRK Meny
Normal

Elever fra Seljord i jordskjelvrammet område

80 elever fra Seljord Folkehøgskule er i det jordskjelvrammede området i Katmandu i Nepal. Alle elevene er i sikkerhet.

NEPAL-DISASTERS-EARTHQUAKE
Foto: PRAKASH MATHEMA / Afp

Flere mennesker har omkommet og bygninger har rast sammen i Nepals hovedstad Katmandu etter at et jordskjelv rammet landet. Skjelvet på 7,9 rammet lørdag formiddag lokal tid og hadde sitt episenter mellom Katmandu og byen Pokhara.

Seljord folkehøgskule forsikrer på sine facebooksider at alle de 80 elevene som deltar på reisen i sikkerhet. Elevene har vært delt inn i tre hovedgrupper, og ifølge rektor Arve Huseby er alle elevene i god behold og holder seg i ro der de er.

Les: Ektepar på bryllupsreise i Nepal: – Det var døde rundt oss

– Det var ett hovedskjelv og flere etterskjelv. Den ene gruppen var inne i et møterom da det skjedde. Det ristet i tak, vegger og gulv. Da evakuerte vi og kom oss ut i åpent lende. Det var veldig skremmende, og vi ble jo engstelige, sier rektor Arve Husby til Varden.

Flere foreldre og familiemedlemmer skriver på Facebook at de har snakket med barna sine, som forteller at de er skremt og ønsker å reise hjem.

Seljord Folkehøgskule er på besøk i landet i forbindelse med et kulturutvekslingsprogram med elever fra Nepal.

Jordskjelvet i Nepal er det største hittil i år.

Les: Minst 50 mennesker fanget i ruiner

NRK.no oppdaterer saken.

 • KrF-topp: – Visste det kunne komme

  KrF-topp Geir Bekkevold sier til VG at de visste at Erna Solberg ville sette hardt mot hardt i Listhaug-saken. Bekkevold sier at dette er et av flere alternative utfall som partiet har forberedt seg på å måtte ta stilling til på landsstyremøtet mandag.

  Geir Bekkevold
  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
 • Kaldt i Sør-Norge i natt

  Laster Twitter-innhold
 • Problemer med vannet på Klyve

  Det er problemer med vannet på Klyve i Skien. Skien kommune jobber med saken.

 • Vurderer anmeldelse mot Pedersen

  Ruth Marie Gjevre Vaagø fra Valdres vurderer å anmelde Eskil Pedersen fra Porsgrunn og Inga Marte Thorkildsen. Årsaken er at hun mener seg stemplet som rasist av politikerne etter uttalelser om blomstene som ble sendt til justisminister Sylvi Listhaug før helga.

  Eskil Pedersen med farger i bakgrunnen
  Foto: Siv Sandvik / NRK