NRK Meny
Normal

Elever fra Seljord i jordskjelvrammet område

80 elever fra Seljord Folkehøgskule er i det jordskjelvrammede området i Katmandu i Nepal. Alle elevene er i sikkerhet.

NEPAL-DISASTERS-EARTHQUAKE
Foto: PRAKASH MATHEMA / Afp

Flere mennesker har omkommet og bygninger har rast sammen i Nepals hovedstad Katmandu etter at et jordskjelv rammet landet. Skjelvet på 7,9 rammet lørdag formiddag lokal tid og hadde sitt episenter mellom Katmandu og byen Pokhara.

Seljord folkehøgskule forsikrer på sine facebooksider at alle de 80 elevene som deltar på reisen i sikkerhet. Elevene har vært delt inn i tre hovedgrupper, og ifølge rektor Arve Huseby er alle elevene i god behold og holder seg i ro der de er.

Les: Ektepar på bryllupsreise i Nepal: – Det var døde rundt oss

– Det var ett hovedskjelv og flere etterskjelv. Den ene gruppen var inne i et møterom da det skjedde. Det ristet i tak, vegger og gulv. Da evakuerte vi og kom oss ut i åpent lende. Det var veldig skremmende, og vi ble jo engstelige, sier rektor Arve Husby til Varden.

Flere foreldre og familiemedlemmer skriver på Facebook at de har snakket med barna sine, som forteller at de er skremt og ønsker å reise hjem.

Seljord Folkehøgskule er på besøk i landet i forbindelse med et kulturutvekslingsprogram med elever fra Nepal.

Jordskjelvet i Nepal er det største hittil i år.

Les: Minst 50 mennesker fanget i ruiner

NRK.no oppdaterer saken.

 • Færre får tarmkreft

  Antallet som får tarmskreft i Telemark er blant det laveste i landet. Det viser nye tall fra Kreftregisteret. Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Jakobsen sier grunnen til de lave tallene kan være Telemarks deltagelse i Nordkapp-prosjektet, hvor mange telemarkinger har blitt screenet for tarmkreft.

 • Imponert over datalagringsplaner

  Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen er imponert over planene til et gigantisk datalagringssenter i Skien. Han mener at disse planene vil gi et nasjonalt løft og at de møter de behovene multinasjonale selskaper har. Det sa han da han i dag besøkte Fossum gård i Skien.

 • 19-åring uskadd etter ulykke

  Den kvinnelige bilføreren slapp fra det uten skader etter utforkjøringa på Hovinvegen, men det er store skader på bilen. Hun blir nå avhørt, og ifølge politiet tyder mye på at hun kan ha duppet av.

 • Nytt flomvarsel

  NVE varsler ny flom- og jordskredfare i Telemark. Varselet kommer mens vannivået bare så vidt er på vei tilbake etter helgens flom. Det er ventet opptil 70 millimeter regn fra tirsdag morgen.