NRK Meny
Normal

Minst 50 mennesker fanget i ruiner

Ett av Katmandus kjente landemerker, det historiske Dharara-tårnet fra 1830-tallet, er blant bygningene som har kollapset i det kraftige jordskjelvet.

Darahara tårn ruiner

Daraharatårnet var på ni etasjer. I åttende etasje var det en utkikksbalkong.

Foto: PRAKASH MATHEMA / Afp

Ifølge nepalske medier er over 50 mennesker innesperret i ruinene av det ni etasjer høye tårnet. I den åttende etasjen var det en utkikksbalkong.

TV-bilder viser at det ligger omkomne utenfor ruinene.

Ødeleggelse i Katmandu

På et av sykehusene i Katmandu har de til nå tatt imot 36 døde, sier en ansatt til Reuters.

– Vi har mottatt rapporter om store tap. Det er trolig flere hundre døde i forskjellige deler av landet, spesielt i Katmandu og Pokhara. Det sier Krishna Prasad Dhakal ved den nepalske ambassaden i New Delhi til AFP.

Sammenraste hus flere steder i landet

Mange bolighus har rast sammen både i hovedstaden og mange andre steder i landet. Et barn omkom da en statue i en småby utenfor Katmandu veltet som følge av skjelvet. Og i en indisk landsby like ved grensen til Nepal omkom en 15 år gammel jente da en vegg i huset hun bodde i, raste sammen.

Skjelvet lørdag formiddag var to kilometer dypt og hadde sitt episenter mellom Katmandu og byen Pokhara, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Kunne merkes i andre land

Det har dukket opp flere bilder på Twitter som skal vise skadde som fraktes vekk fra ruiner, både i India og Nepal. Flere personer skal ha blitt fraktet til det største sykehuset i Katmandu med brukne armer og ben.

En rekke bilder på Twitter og i andre sosiale medier viser store ødeleggelser etter skjelvet, og flere hus har rast sammen.

Skjelvet var så kraftig at rystelsene kunne merkes i New Delhi og flere andre byer i nord nabolandet India. Rystelsene ble også merket i Kina og så langt unna som Bangladesh.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt