Elever føler seg lurt

Elevene på Rønholt skole i Bamble føler seg oversett av politikerne. De venter og venter på den nye idrettshallen de er lovet.

Elevråd Rønholt skole
Foto: Marianne Lande Hallingskog / NRK

I 20 år har skolen kjempet for å få opp en ny idrettshall, og nå er elevene lei av at politikerne stadig bryter løftene om den nye idrettshallen.

- Vi føler oss lurt, sier elevene.

Gymsalen elevene har i dag, er både liten og i dårlig stand. Med ny idrettshall vil også mulighetene åpne seg for flere fritidstilbud for ungdommen i Vest-Bamble.

Omatt og omatt

- Nå er vi drittlei av å vente. Da vi begynte i sjuende skulle vi få klasserom i den nye hallen, nå går vi i tiende og det er fortsatt ikke begynt på noen ting, sier nestleder i elevrådet ved Rørholt skole, Jonas Våg.

I mangfoldige år har skolen blitt lovet ny idrettshall, men løftene har stadig blitt trukket tilbake. Nå er elevene lei av å vente på den etterlengtede hallen, og ber politikerne om å få fortgang i prosessen.

- Vi har holdt på i over 20 år nå, og det er avlyst for tredje gang, sier Våg.

Forskjellsbehandling i kommunen

Elevrådsleder Lena Schønhardt Westgård mener politikerne nedprioriterer elevene i Vest-Bamble.

- Langesund, Herre og Rugtvedt har haller, men vi får ikke. Det er forskjellsbehandling, mener elevrådslederen.

En hall ville åpne for helt nye muligheter for ungdom i Vest-Bamble. Konserter, håndball, prosjekter og andre aktiviteter som krever god plass, er på ønskelista.

Vannet renner inn

Den gamle hallen er i elendig forfatning. Når det regner kraftig, må bøtter settes på gulvet for å fange opp regnet som renner inn gjennom taket.

- Det ser ikke ut, rett og slett. Vi frykter at taket detter ned i hodet på oss snart, fastslår elevrådsrepresentantene.

- Litt flaut

Ordfører Anne Blaker skjønner at elevene er frustrerte.

- Det er litt flaut at vi ikke har greid dette, men det har vært så mange ønsker. Men nå er vi der snart. I kommunestyremøtet 28. oktober kan det bli tatt en avgjørelse om bygging av ny hall. Vi rekker kanskje ikke å bli ferdige til skolestart neste år, men det blir i såfall ikke så mye om å gjøre.