NRK Meny
Normal

Elever føler seg lurt

Elevene på Rønholt skole i Bamble føler seg oversett av politikerne. De venter og venter på den nye idrettshallen de er lovet.

Elevråd Rønholt skole
Foto: Marianne Lande Hallingskog / NRK

I 20 år har skolen kjempet for å få opp en ny idrettshall, og nå er elevene lei av at politikerne stadig bryter løftene om den nye idrettshallen.

- Vi føler oss lurt, sier elevene.

Gymsalen elevene har i dag, er både liten og i dårlig stand. Med ny idrettshall vil også mulighetene åpne seg for flere fritidstilbud for ungdommen i Vest-Bamble.

Omatt og omatt

- Nå er vi drittlei av å vente. Da vi begynte i sjuende skulle vi få klasserom i den nye hallen, nå går vi i tiende og det er fortsatt ikke begynt på noen ting, sier nestleder i elevrådet ved Rørholt skole, Jonas Våg.

I mangfoldige år har skolen blitt lovet ny idrettshall, men løftene har stadig blitt trukket tilbake. Nå er elevene lei av å vente på den etterlengtede hallen, og ber politikerne om å få fortgang i prosessen.

- Vi har holdt på i over 20 år nå, og det er avlyst for tredje gang, sier Våg.

Forskjellsbehandling i kommunen

Elevrådsleder Lena Schønhardt Westgård mener politikerne nedprioriterer elevene i Vest-Bamble.

- Langesund, Herre og Rugtvedt har haller, men vi får ikke. Det er forskjellsbehandling, mener elevrådslederen.

En hall ville åpne for helt nye muligheter for ungdom i Vest-Bamble. Konserter, håndball, prosjekter og andre aktiviteter som krever god plass, er på ønskelista.

Vannet renner inn

Den gamle hallen er i elendig forfatning. Når det regner kraftig, må bøtter settes på gulvet for å fange opp regnet som renner inn gjennom taket.

- Det ser ikke ut, rett og slett. Vi frykter at taket detter ned i hodet på oss snart, fastslår elevrådsrepresentantene.

- Litt flaut

Ordfører Anne Blaker skjønner at elevene er frustrerte.

- Det er litt flaut at vi ikke har greid dette, men det har vært så mange ønsker. Men nå er vi der snart. I kommunestyremøtet 28. oktober kan det bli tatt en avgjørelse om bygging av ny hall. Vi rekker kanskje ikke å bli ferdige til skolestart neste år, men det blir i såfall ikke så mye om å gjøre.

 • Eksplosiv vekst av stillehavsøsters

  I sommer har Jan Erik Tangen, kartlagt utbredelsen av stillehavsøsters i Telemarksskjærgården. På et sted ble det funnet så mye 600 stillehavsøsters på en kvadratmeter. Tangen sier til TA at veksten av slik østers de siste årene har vært eksplosiv.

 • Alvorlige kutt

  Arbeiderpartiet mener det er svært alvorlig at regjeringen kutter kraftig i støtte til fullskala anlegg for CO₂ fangst og lagring i industrien. Yara og Norcem i Grenland jobber med prosjekter for CO₂ fangst i industrien, og vil få redusert støtte.

  Yara, Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Sjekker kilde til oljesøl

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et oljeflak ved Øvre Ringsholme i Frierfjorden. Prøvene sjekkes nå opp mot båter som ligger i området, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen hos politiet i Telemark. Flaket har en omkrets på 200 meter.

 • Ny «Holdbart» butikk i Skien

  Butikkjeden «Holdbart» selger varer som ellers ville blitt kastet. Det kan være fordi produktene er feilprodusert, har for kort holdbarhetsdato eller er sesongvarer. Det er gründerne Trond Laeng og Thor Johansen som står bak butikken.

  Thor Johansen
  Foto: Anniken Sanna / NRK