NRK Meny
Normal

Elever føler seg lurt

Elevene på Rønholt skole i Bamble føler seg oversett av politikerne. De venter og venter på den nye idrettshallen de er lovet.

Elevråd Rønholt skole
Foto: Marianne Lande Hallingskog / NRK

I 20 år har skolen kjempet for å få opp en ny idrettshall, og nå er elevene lei av at politikerne stadig bryter løftene om den nye idrettshallen.

- Vi føler oss lurt, sier elevene.

Gymsalen elevene har i dag, er både liten og i dårlig stand. Med ny idrettshall vil også mulighetene åpne seg for flere fritidstilbud for ungdommen i Vest-Bamble.

Omatt og omatt

- Nå er vi drittlei av å vente. Da vi begynte i sjuende skulle vi få klasserom i den nye hallen, nå går vi i tiende og det er fortsatt ikke begynt på noen ting, sier nestleder i elevrådet ved Rørholt skole, Jonas Våg.

I mangfoldige år har skolen blitt lovet ny idrettshall, men løftene har stadig blitt trukket tilbake. Nå er elevene lei av å vente på den etterlengtede hallen, og ber politikerne om å få fortgang i prosessen.

- Vi har holdt på i over 20 år nå, og det er avlyst for tredje gang, sier Våg.

Forskjellsbehandling i kommunen

Elevrådsleder Lena Schønhardt Westgård mener politikerne nedprioriterer elevene i Vest-Bamble.

- Langesund, Herre og Rugtvedt har haller, men vi får ikke. Det er forskjellsbehandling, mener elevrådslederen.

En hall ville åpne for helt nye muligheter for ungdom i Vest-Bamble. Konserter, håndball, prosjekter og andre aktiviteter som krever god plass, er på ønskelista.

Vannet renner inn

Den gamle hallen er i elendig forfatning. Når det regner kraftig, må bøtter settes på gulvet for å fange opp regnet som renner inn gjennom taket.

- Det ser ikke ut, rett og slett. Vi frykter at taket detter ned i hodet på oss snart, fastslår elevrådsrepresentantene.

- Litt flaut

Ordfører Anne Blaker skjønner at elevene er frustrerte.

- Det er litt flaut at vi ikke har greid dette, men det har vært så mange ønsker. Men nå er vi der snart. I kommunestyremøtet 28. oktober kan det bli tatt en avgjørelse om bygging av ny hall. Vi rekker kanskje ikke å bli ferdige til skolestart neste år, men det blir i såfall ikke så mye om å gjøre.

 • Redd for sprengstoff i hagen

  Mannen frå Porsgrunn som er sikta for å ha oppbevart sprengstoff, er på nytt gripen av politiet. Eit vitne hevdar at han også har sprengstoff i hagen, skriv Varden. Politiet ynskjer nå å gjera nye undersøkingar for å vera sikre på at alt er fjerna.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.

 • Tilskot til freda bygg

  Telemark fylke får 11,5 millionar kroner frå Riksantikvaren til istandsetjing av freda bygg. Fylket skal dele pengane på folk som har freda hus i privat eige.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK