NRK Meny
Normal

Ekssamboeren innrømmer å ha drept John Gerhard Steen

SKIEN (NRK): Den tiltalte kvinnen (44) innrømmer å ha tatt livet av John Gerhard Steen, men nekter straffskyld, ifølge forsvareren.

Tiltaltes forsvarer, Jan Erik Granmo.

Den tiltalte kvinnens forsvarer, Jan Erik Granmo, sier hans klient innrømmer å ha drept John Gerhard Steen.

Den tiltalte kvinnens forsvarer, Jan Erik Granmo, sier til NRK at hans klient forklarte seg om hendelsesforløpet i retten i dag. Kvinnen innrømmet i retten i dag å ha drept John Gerhard Steen, men nekter straffskyld.

– Det har hun gjort, men motivet ble ikke omtalt, forteller kvinnens forsvarer, Jan Erik Granmo.

Husker lite

Kvinnen fortalte retten av hun ikke husker stort fra hva som skjedde i leiligheten der Steen ble drept.

– Hun husker veldig lite av hva som foregikk. Det har naturligvis sammenheng med psykosen hun var i, så detaljer rundt selve hendelsen fikk vi ikke, sier Granmo.

Les også: Hevder drapstiltalte ikke forsto hva hun hadde gjort

Les også: Offerets barn fikk ikke høre drapstiltalte

Ba om lukkede dører

Rettssaken startet i Nedre Telemark tingrett tirsdag morgen. Den drapstiltalte forklarte seg først, og hun ba om lukkede dører under forklaringen.

– Det er viktig å få fram alle faktiske opplysninger i en sak som dette. Tiltalte er urolig og vil være trykket dersom det er andre til stede. Derfor ble det et lukket møte, sier Granmo.

Det er satt av tre dager i Nedre Telemark tingrett til rettssaken.

 • Fire til sykehuset etter ulykke

  Fire kvinner er kjørt til Sykehuset Telemark etter en trafikkulykke på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien i dag. Skadeomfanget er ukjent. Veien var stengt, men er nå åpen igjen.

 • Bet politimann i låret

  En 33 år gammel mann er dømt for vold mot flere personer på et utested i Porsgrunn i april i år. Han er også dømt for å ha bitt et politimann i låret. Straffen er satt til 10 måneders fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget.

 • Trafikkulykke i Skien

  Det har vært en trafikkulykke hvor fire personer er involvert på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK