NRK Meny
Normal

Slått med 110 gram - nå vil Nils Johnny ha revansje

Nils Johnny Juklerød (69) er tidligere norgesmester i tradisjonelt meitefiske. Nå håper han og vinne igjen i det som kan bli hans siste mesterskap.

Nils Johnny Juklerød

Nils Johnny Juklerød er blant favorittene før NM i tradisjonelt meitefiske i Rakkestad i helga. Han må trolig ha mange fisk i denne størrelsen for å vinne.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– De små og ville er de beste. Også må de ha gått i sauetalm, sier Nils Johnny Juklerød om marken han skal feste til fiskekroken.

Han graver frem en liten meitemark fra syltetøyboksen. Denne dagen er han ute for å teste formen før Norgesmesterskapet i tradisjonelt meitefiske i Rakkestad i Østfold.

– Det kan bli mitt siste mesterskap. Men hvis jeg klarer, så vil jeg gjerne konkurrere mer, sier Juklerød som blir 70 år få dager etter NM.

Slått med 110 gram

Gjennom mange år med meitefiske har det blitt mange topplasseringer i ulike fiskekonkurranser. To ganger tidligere har han vunnet NM-gull. Han har også sølv og bronsemedaljer.

– I fjor ble jeg slått med 110 gram. Og det skjedde like før tida hadde gått ut. Men jeg manglet en sølvmedalje så det var i grunn veldig greit.

I et Norgesmesterskap i tradisjonelt meitefiske er reglene nokså enkle, det er kort og godt om å gjøre å få mest mulig fisk i løpet av tre timer. Vinneren er den som oppnår den høyeste vekten sammenlagt.

– Jøss der napper det, sier Juklerød plutselig.

Nils Johnny Juklerød er klar for NM i tradisjonelt meite-fiske.

Kort tid etter ligger fisken i de store nevene på fiskeren. Han knekker nakken på den om lag 80 gram store abboren, eller tryta som han selv sier.

– I fjor ble vinnervekten 1800 gram, så jeg trenger flere sånne for å vinne, smiler Nils Johnny Juklerød.

Mye fisk

I år som i fjor arrangeres NM i Rakkestad. Et sted den snart 70 år gamle fiskeren liker godt.

– Ja, det er muligheter der. Det er flere steder hvor jeg kan komme frem selv om jeg er dårlig til beins. Så jeg har vel en sjanse jeg også.

Les også:

Onsdag 20. august fyller han 70 år. Dermed hadde det passet fint med en ny premie på hylla.

– Det hadde vært utrolig moro. Men jeg kan ikke love at jeg gir meg selv om jeg vinner. Fiske er altfor gøy, så hvis helsa holder vil jeg fortsette med dette. Det er den hobbyen jeg har, sier Nils Johnny Juklerød.

 • Klissvåt helg i vente

  Det ligger an til en klissvåt helg på Østlandet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Det vil komme to lavtrykk over Telemark, som vil gi mellom 70 og 150 millimeter regn de våteste stedene.

  Laster Twitter-innhold
 • Øl-tyv pågrepet i Notodden

  En øl-tyv i en butikk i Notodden sentrum er pågrepet og kjørt i arresten. Vedkommende hadde oppført seg skremmende mot andre personer, ifølge politiet.

 • Innovasjonspris til Fyresdal

  Innovasjonsprisen for universell utforming 2017 i kategorien landskapsarkitektur er tildelt Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal. Juryen roser kommunen for å ta på alvor viktigheten av å tilby aktiviteter til alle, uavhengig av helse og fysisk form.

  Rullestolstien er et tilbud til alle
  Foto: Bo Lilledal Andersen / Nrk
 • Fire til sykehuset etter ulykke

  Fire kvinner er kjørt til Sykehuset Telemark etter en trafikkulykke på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien i dag. Skadeomfanget er ukjent. Veien var stengt, men er nå åpen igjen.