NRK Meny
Normal

Buss med åtte passasjerer kjørte i fjellveggen

59 år gammel bussjåfør ble kritisk skadd da en buss kjørte i fjellveggen i Sauherad søndag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde på fylkesvei 360, Sauheradvegen på Akkerhaugen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.40.

Alle nødetatene rykket ut etter at politiet fikk melding om at en buss med åtte passasjerer hadde kjørt i fjellveggen.

Passasjerene er ikke fysisk skadd, men tas med til legevakten for sjekk.

Kritiske skader

– Bussjåføren er alvorlig skadd og ble behandlet av lege på stedet, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Ole Kamben til NRK.

Bussjåføren ble fløyet med helikopter videre til Oslo universitetssykehus, Ullevål.

– Bussen traff en fjellnabb på høyre siden av veien før den ble slått tilbake igjen og traff autovernet på den andre siden. Deretter braste bussen over veien igjen før ferden stanset i fjellveggen, sier politiets innsatsleder på stedet, Sondre Dahl til Varden.

Til TA opplyser innsatslederen at årsaken til ulykken trolig er at sjåføren fikk et hjerteinfarkt. Tilstanden til 59-åringen skal være kritisk og uavklart.

Stengt vei

Bussen var en rutebuss fra selskapet Nettbuss på vei fra Notodden mot Gvarv.

Fylkesvei 360 Sauheradvegen er stengt ved Ramsvik nordøst for Akkerhaugen etter ulykken. Statens vegvesen anbefaler omkjøring via Nordagutu.

Laster Twitter-innhold
 • Legevakten får kritikk

  Legevakten i Skien har brutt reglene om forsvarlig helsehjelp og får kritikk fra Fylkeslegen, skriver Varden. Fylkeslegen mener at både legevakten og de vakthavende legene sviktet i forbindelse med 21 år gamle Sine Nilsens dødsfall. Legevakten gjorde ingenting, dagen etter ble 21-åringen funnet død i sitt hjem.

 • Taper penger på skog

  Skogeiere kan måtte hugge skogen 20 år for tidlig på grunn av tretoppknekk. Det sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog. Skogeiere sto i går frem på NRK1 og var bekymret for inntektstap fordi mye av skogen ødelegges av vind og tung snø.

 • Godtar anke

  Agder lagmannsrett må behandle straffeutmålingen i en voldtektssak fra Telemark på nytt. Det har ankeutvalget i Høyesterett bestemt. Påtalemyndigheten mener straffen mot en 23 år gammel mann fra Telemark, som ble dømt til fengsel i ett år for grov voldtekt, bør skjerpes.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.