NRK Meny
Normal

Bli med mattoget

BRATSBERGBANEN (NRK): Bli med på en kulinarisk togreise. Mattoget går fra Skien til Notodden.

Bli med på en kulinarisk togtur på Bratsbergbanen.

Dette er det nærmeste du kommer Orientekspressens luksus i Norge.

Med historiske togvogner rullet mattoget fra Skien til Notodden og tilbake. Fylt opp med sultne lunch- og middagsgjester.

Den kulinariske togreisa er en del av programmet under matfestivalen Mersmak i Skien.

Les også: En kulinarisk opplevelse

Lokal luksus

Med porselensservice, sølvtøy og hvite duker på bordene fikk passasjerene oppleve en lukseriøs togreise fra det forrige århundre.

Mattog, Skien-Notodden

Passasjerene fikk oppleve luksus og lokale råvarer.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

Og den råde tråden i menyen var lokale råvarer.

Det blei blant annet servert røye fra Fyresdal, Telemarksku fra Vinje, tilslørte bondepiker med epler fra Gvarv og mere til.

 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kritisk til ODD

  Idrettsforskar Gerd von der Lippe er kritisk til at Odd, og fem andre klubbar i Eliteserien, ikkje har noko tilbod for kvinner ved sesongstart 2018. Von der Lippe meiner det er viktig at eliteserieklubbane har kvinnesatsing, nettopp fordi dei er så gode på herresida.

  Gerd von der Lippe
  Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Alvorlig situasjon

  – Det er en alvorlig situasjon hvis det blir regjeringskrise på grunn av en minister på kollisjonskurs med statsministeren i måten man omtaler andre politikere på, sier leder av Telemark KRF, Erik Næs. Næs deltar på KRFs landsstyremøte i dag.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Sperrer veien

  En buss har fått motorhavari og sperrer FV215 ved Svartangen i Siljan. Bussen står midt i veien og stopper annen trafikk fra å passere. Politiet opplyser på Twitter at bilberging er på vei.