NRK Meny
Normal

Bli med mattoget

BRATSBERGBANEN (NRK): Bli med på en kulinarisk togreise. Mattoget går fra Skien til Notodden.

Bli med på en kulinarisk togtur på Bratsbergbanen.

Dette er det nærmeste du kommer Orientekspressens luksus i Norge.

Med historiske togvogner rullet mattoget fra Skien til Notodden og tilbake. Fylt opp med sultne lunch- og middagsgjester.

Den kulinariske togreisa er en del av programmet under matfestivalen Mersmak i Skien.

Les også: En kulinarisk opplevelse

Lokal luksus

Med porselensservice, sølvtøy og hvite duker på bordene fikk passasjerene oppleve en lukseriøs togreise fra det forrige århundre.

Mattog, Skien-Notodden

Passasjerene fikk oppleve luksus og lokale råvarer.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

Og den råde tråden i menyen var lokale råvarer.

Det blei blant annet servert røye fra Fyresdal, Telemarksku fra Vinje, tilslørte bondepiker med epler fra Gvarv og mere til.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet