NRK Meny
Normal

Bli med mattoget

BRATSBERGBANEN (NRK): Bli med på en kulinarisk togreise. Mattoget går fra Skien til Notodden.

Bli med på en kulinarisk togtur på Bratsbergbanen.

Dette er det nærmeste du kommer Orientekspressens luksus i Norge.

Med historiske togvogner rullet mattoget fra Skien til Notodden og tilbake. Fylt opp med sultne lunch- og middagsgjester.

Den kulinariske togreisa er en del av programmet under matfestivalen Mersmak i Skien.

Les også: En kulinarisk opplevelse

Lokal luksus

Med porselensservice, sølvtøy og hvite duker på bordene fikk passasjerene oppleve en lukseriøs togreise fra det forrige århundre.

Mattog, Skien-Notodden

Passasjerene fikk oppleve luksus og lokale råvarer.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

Og den råde tråden i menyen var lokale råvarer.

Det blei blant annet servert røye fra Fyresdal, Telemarksku fra Vinje, tilslørte bondepiker med epler fra Gvarv og mere til.

 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med barnebrillene på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".

 • Skrapa ikkje is på bilen

  Ein mann i 60-åra har fått førarkortet beslaglagt av ein UP-patrulje. Mannen hadde ikkje skrapa vindauga på bilen fri for is før han køyrde på Gulset. UP blei oppmerksam på dette fordi sjåføren køyrde urytmisk og var over i motgåande køyrefelt.