NRK Meny
Normal

Ber kommunen om 28 millioner til ny kirke

Porsgrunn kirkelige fellesråd ber om 28 millioner kroner fra kommunen til å bygge ny kirke. Rådet vil ikke bygge en kopi av kirken som brant ned.

Østre Porsgrunn kirke.

Porsgrunn kirkelige fellesråd sier nei til å bygge en kopi av gamle Østre Porsgrunn kirke.

Foto: Trygve Strømstad

Fellesrådet vil ha en kirke som skal være et merkebygg i byen.

Forsikringssummen etter brannen er på omkring 40 millioner kroner, moms utgjør omkring 20 millioner og gaver sju millioner. Dermed finnes det 72 millioner kroner i egenkapital.

En ny kirke vil trolig koste til sammen 100 millioner, og Porsgrunn kirkelige fellesråd ber derfor om 28 millioner kroner fra kommunen i perioden 2015 til 2018.

– Krevende

Politikerne i Porsgrunn uenige om hvor mye penger kommunen skal bruke til å bygge opp Østre Porsgrunn Kirke

Leder i Arbeiderpartiet, Janicke Andreassen, forteller at kommunen allerede har stramme prioriteringer på investeringssiden.

– Det skal bli vanskelig og krevende å få til. Vi har prioritert slik vi ønsker frem mot 2018, og jeg er ganske sikker på at vi opprettholder det, sier hun til NRK.

Varaordfører Erik Bystrøm fra Høyre ser positivt på at kommunen skal bevilge det som er nødvendig for å få på plass en ny kirke.

– Det blir en utfordring å finne pengene, men det er ikke avskrekkende. Det vil være feil om vi ikke bygger opp en kirke der kirken lå, så det må vi få til, sier han.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Østre Porsgrunn kirke i brann

Det var natt til 11. april 2011 at Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen.

Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix

Ikke kopi

Det er drøyt tre år siden Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen. To unge menn ble dømt for å ha tent på kirken.

Porsgrunn menighetsråd har etter avholdt menighetsmøte enstemmig støttet forslaget om å ikke bygge en kopi av kirken som brant ned.

– Porsgrunn menighetsråd og kirkelig fellesråd ønsker å bygge en kirke som sammen med kirkestua dekker menighetens behov for lokaler til de mange ulike tilbud til byens beboere. Samtidig vil vi reise et bygg med en arkitektur som passer inn på kirkehaugen, og som vil tilføre Porsgrunn nye og varige kvaliteter i bybildet, skriver kirkesjef Johannes Sørhaug i Porsgrunn kirkelige fellesråd i en pressemelding.

  • Kim Bøhm ansatt av Odd

    Tidligere supporterleder i Oddrane, Kim Bøhm, er ansatt av Odd. Hans oppgaver blir å bedre kjemien mellom Odd og resten av Fotball-Telemark, og jobbe i den nye Odd-butikken, det melder Varden.

  • Gode tall for Porsgrunn

    I nesten hele landet faller boligprisene, mens i Porsgrunn øker prisene parallelt med at det tar kort til og få solgt. Sist måned var det en prisøkning på 1,4 prosent. Gjennomsnittet for resten av landet viser en nedgang på 1,6 prosent melder Varden.

  • Laster Twitter-innhold
  • Øver på et en kanalbåt synker

    I dag øver nødetatene i Telemark. Det skal øves på at en kanalbåt synker. Det vil bli utrykningskjøring i og nær Ulefoss. Det kommer også til å bli brukt farget markørrøyk i øvelsen.