NRK Meny
Normal

Kreftsyke Tone ba Erna om hjelp

SKIEN (NRK) : Tone Eyra Langemyr grep sjansen da statsministeren var på besøk i Telemark, og fortalte Solberg om sitt høyeste ønske.

Tone Eyra Langemyr

Tone Eyra Langemyr benyttet anledningen da statsministeren var på vei ut fra sykehuset, til å be Solberg om å legge det nye strålesenteret i Telemark. Kreftsyke Langemyr fikk ingen garanti, men en god klem av statsministeren.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Kameraene har akkurat sluttet å knipse etter en rekke barn har stilt seg opp for å sikre seg et bilde med selveste statsministeren.

Blant folkemengden er det særlig en person som har en viktig beskjed til hedersbesøket.

Tirsdag formiddag er statsministeren på besøk for å se hvordan Sykehuset Telemark har lagt opp skolegangen for barn med langvarige sykehusopphold. Men det var ikke bare de kreftsyke barna som ville få oppmerksomhet fra statsministeren.

– Unnskyld, sier Tone Eyra Langemyr forsiktig, og statsministeren snur seg.

Langemyr er kreftpasient, og denne tirsdagen hadde hun reist fra hjemmet sitt på Akkerhaugen, til Sykehuset Telemark, og for så å vente på transport videre til Ullevaal Sykehus i Oslo der skal hun få strålebehandling. En behandling hun sårt trenger, men som hun aller helst vil kunne ta i Telemark.

– Du må jobbe godt for få strålebehandling hit til Telemark, Erna. Vi kreftsyke blir så slitne av å reise fram og tilbake, sa hun til statsministeren.

Erna Solberg

Da statsminister Erna Solberg (H) var på besøk på barneavdelinga ved Sykehuset Telemark fikk hun hilse på flere kreftsyke pasienter. Men det sterkeste møtet ble kanskje med kreftsyke Tone Eyra Langemyr.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Stort politisk spørsmål

For var det opp til Langemyr, hadde Telemark blitt førstevalget når et nytt strålesenter skal komme til Østlandet. Innen 2019 skal et nytt strålesenter for kreftbehandling plasseres enten i Tønsberg eller i Skien. Her i fylket har mange stått på for å få senteret til å ligge nettopp her. Helt siden det ble snakk om at Skien kan få et strålesenter, har dette vært et varmt politisk spørsmål. Men ikke minst er det viktig for dem som virkelig kjenner behovet på kroppen, som kreftsyke Tone Eyra Langemyr.

– Cellegift har ikke hjulpet på meg, så strålebehandling er mitt eneste alternativ. Får jeg ikke det, så dør jeg. Men den lange reiseveien inn til Oslo gjør alt mye mer slitsomt, sier hun.

Det var med håpefulle øyne at Langemyr talte til statsministeren. Hun kunne ikke la vær å gripe sjansen da statsministeren først var i fylket. Men Erna Solberg var forsiktig med å love noe som helst.

– Nå skal vi lage en ny nasjonal helseplan, først når den er ferdig, kan man si noe om hvilke funksjoner som kan legges hvor, sier statsministeren, før hun ga Langemyr en god klem.