NRK Meny
Normal

Etterforsker skytetrussel mot tinghusa

Politiet har nå avsluttet vaktholdet som ble iverksatt etter at de i går kveld ble kjent med at noen truet med å skyte mot tinghusa i Telemark.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

VAKTHOLD: Politiet kontrollerte alle som skulle inn i bygningen ved Aust-Telemark tingrett på Notodden i går formiddag.

Foto: Frode Stian Andersen

Både uniformerte biler og sivile politibiler patruljerte tidligere i dag området rundt tinghuset i Skien.

Det var i går kveld at politiet ble kjent med at noen trua med å skyte mot tingrettene i Skien, Kviteseid og på Notodden i dag. Truslene kom på e-post og politiet jobber nå med å finne avsenderen.

– Som et utgangspunkt er det alltid en utfordring å etterspore mailer. Det var en uspesifikk trussel, men likevel såpass grov at vi ønsket å iverksette sikkerhetsstiltak, sier Annie Sandersen, politistasjonssjef ved Grenland politistasjon.

Administrasjonssjef ved Nedre Telemark tingrett, Atle Monsen, sier det er svært sjelden tingretten opplever å få slike trusler og at det ikke var en hyggelig situasjon. Han sier likevel at de ikke var bekymra for å være på jobb i dag og at de er glad politiet tok situasjonen på alvor.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

TRUSSEL: En skytetrussel ble sendt inn til tingrettene i Skien, Kviteseid og på Notodden torsdag kveld.

Foto: Frode Stian Andersen

Etter å ha holdt vakt ved tinghusene i formiddag avsluttet politiet vaktholdet. Bakgrunnen for den vurderingen vil ikke politistasjonssjefen komme inn på.

– Det kan vi ikke kommentere, men det er selvfølgelig en grunn til at vi har avrundet de sikkerhetstiltakene vi iverksatte. Det er en vurdering som er gjort av oss, sier Annie Sandersen.

Hun sier saken nå går over i vanlig etterforskning.

 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.