NRK Meny
Normal

Etterforsker skytetrussel mot tinghusa

Politiet har nå avsluttet vaktholdet som ble iverksatt etter at de i går kveld ble kjent med at noen truet med å skyte mot tinghusa i Telemark.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

VAKTHOLD: Politiet kontrollerte alle som skulle inn i bygningen ved Aust-Telemark tingrett på Notodden i går formiddag.

Foto: Frode Stian Andersen

Både uniformerte biler og sivile politibiler patruljerte tidligere i dag området rundt tinghuset i Skien.

Det var i går kveld at politiet ble kjent med at noen trua med å skyte mot tingrettene i Skien, Kviteseid og på Notodden i dag. Truslene kom på e-post og politiet jobber nå med å finne avsenderen.

– Som et utgangspunkt er det alltid en utfordring å etterspore mailer. Det var en uspesifikk trussel, men likevel såpass grov at vi ønsket å iverksette sikkerhetsstiltak, sier Annie Sandersen, politistasjonssjef ved Grenland politistasjon.

Administrasjonssjef ved Nedre Telemark tingrett, Atle Monsen, sier det er svært sjelden tingretten opplever å få slike trusler og at det ikke var en hyggelig situasjon. Han sier likevel at de ikke var bekymra for å være på jobb i dag og at de er glad politiet tok situasjonen på alvor.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

TRUSSEL: En skytetrussel ble sendt inn til tingrettene i Skien, Kviteseid og på Notodden torsdag kveld.

Foto: Frode Stian Andersen

Etter å ha holdt vakt ved tinghusene i formiddag avsluttet politiet vaktholdet. Bakgrunnen for den vurderingen vil ikke politistasjonssjefen komme inn på.

– Det kan vi ikke kommentere, men det er selvfølgelig en grunn til at vi har avrundet de sikkerhetstiltakene vi iverksatte. Det er en vurdering som er gjort av oss, sier Annie Sandersen.

Hun sier saken nå går over i vanlig etterforskning.