NRK Meny
Normal

Bevæpnet politi omringet tingrett

Torsdag kveld skal det ha blitt sendt inn en trussel om skyting mot Aust-Telemark tingrett på Notodden. Samme trusselen skal ha kommet til tingretten i Skien.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

TRUSSEL: En skyte-trussel ble sendt inn til tingretten på Notodden og i Skien torsdag kveld.

Foto: Frode Stian Andersen

Det var avisen TA som først omtalte hendelsen.

Trusselen ble rettet mot begge tingrettene, både på Notodden og i Skien, og kom via epost, sier politiet.

Trusselen ble også fremsatt mot Vest-Telemark tingrett i Kviteseid.

– Vi fkk melding i går kveld fra politiet at det var trusler om skyting mot tingretten, sier sorenskriver Jahn Mydland ved tingretten i Skien til NRK.

En ansatt ved tingretten i Skien skrev i en sms til NRK fredag formiddag at tingretten holder åpent som vanlig, men at politiet var på stedet og patruljerte i området.

Må ta trusler på alvor

De ansatte ved tinghuset i Skien fikk beskjed fra politiet om å forholde seg normalt.

– Det er ikke vanlig at det kommer slike trusler. Det er ikke noe hyggelig, og det må tas på alvor. Vi er likevel ikke bekymret når vi sitter her på jobb nå, sier administrasjonssjef i Nedre Telemark tingrett, Atle Monsen.

Trussel mot tingrett

Mye bevæpnet politi

Ifølge en freelancer på Notodden ble personer som skulle inn i rettsbygningen geleidet inn bakveien. Alle personer som skulle inn i bygningen ble også kontrollert av politiet. Det var også mye bevæpnet politi på stedet.

Annie Sandersen som er politistasjonssjef ved Grenland politistasjon sier saken nå går over i etterforskning, og at politipatruljene er kalt tilbake.

Trussel mot Aust-Telemark tingrett

Flere politifolk passer på inngangen ved Aust-Telemark tingrett på Notodden.

Foto: Frode Stian Andersen
Laster kart, vennligst vent...
 • Legevakten får kritikk

  Legevakten i Skien har brutt reglene om forsvarlig helsehjelp og får kritikk fra Fylkeslegen, skriver Varden. Fylkeslegen mener at både legevakten og de vakthavende legene sviktet i forbindelse med 21 år gamle Sine Nilsens dødsfall. Legevakten gjorde ingenting, dagen etter ble 21-åringen funnet død i sitt hjem.

 • Taper penger på skog

  Skogeiere kan måtte hugge skogen 20 år for tidlig på grunn av tretoppknekk. Det sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog. Skogeiere sto i går frem på NRK1 og var bekymret for inntektstap fordi mye av skogen ødelegges av vind og tung snø.

 • Godtar anke

  Agder lagmannsrett må behandle straffeutmålingen i en voldtektssak fra Telemark på nytt. Det har ankeutvalget i Høyesterett bestemt. Påtalemyndigheten mener straffen mot en 23 år gammel mann fra Telemark, som ble dømt til fengsel i ett år for grov voldtekt, bør skjerpes.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.