NRK Meny
Normal

Anders (32) er verdens beste fotballtrikser

PORSGRUNN (NRK): Han har levd av å trikse med en ball de fem siste årene. Det har lønt seg, for Anders «Azun» er verdens beste til å trikse med en fotball. Se den spektakulære videoen.

Se 32 år gamle Anders Solum, verdens beste fotballtrikser i aksjon.

VERDENSMESTER: Det er utrolig hva 32 år gamle Anders Solum fra Sannidal klarer å gjøre med en fotball.

For fem år siden ble verden snudd opp ned for 32-åringen fra Sannidal i Telemark. Da vant han verdensmesterskapet i fotballtriksing.

– Det ga meg muligheten til å leve av hobbyen min. Jeg har reist verden rundt, og har fått oppleve utrolig mye på grunn av den seieren.

Han har også utviklet sitt eget konsept kalt Panna 3V3-cup, der lag med tre spillere konkurrerer i streetfotball.

– Panna er et begrep som kommer fra Nederland, og som betyr å slå tunnel. Det er det kuleste du kan gjøre i streetfotball. Derfor har jeg gått i spissen for dette konseptet, hvor vi lager cuper for barn og unge i Norge. Nå reiser vi rundt i hele Norge, sier han.

Les også:

Video Triksekongen tilbake på Sørlandet

Triksekongen Anders Solum i aksjon.

Foto: Nyhetsspiller

Ikke mange vanlige arbeidsdager

For en profesjonell fotballtrikser eksisterer ikke en ni til fire-jobb. Solum har ikke mange "normale" arbeidsdager.

– Det går for det meste i trening. Fra mai til oktober er det mye reising, og da får jeg ikke trent like mye. Hele høsten og vinteren er det to treninger om dagen, seks ganger i uken, sier han.

Det er hele tiden nye triks å lære, det er ingen begrensninger

Anders Solum, verdens beste fotballtrikser

Han blir aldri lei av triksing, men innrømmer at han ofte kan bli frustrert.

– Jeg blir jo litt frustrert når jeg ikke kommer til neste nivå, jeg vil jo bare bli bedre. Likevel er det en utrolig belønning når man endelig klarer et triks man har øvd på i to år.

 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  vogntog sperrer e134 Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.