NRK Meny
Normal

– For mye hemmelighetskremmeri

Tidligere LO-leder mener konflikten i Grenland Group skaper usikkerhet og utrygghet blant de ansatte.

Grenland Group

Tidligere LO-leder Jan Grini mener Grenland Group burde spille med flere åpne kort overfor de ansatte.

Foto: NRK

– Ansatte burde få vite hva lederstriden i Grenland Group får å si for dem, sier tidligere LO-leder i Grenland, Jan Grini til NRK.no.

Han tror alle spekulasjonene er med på å skape utrygghet.

– Jeg tror ikke det er bra for bedriften, hverken ledelsen eller de ansatte, sier han.

– For mye hemmelighetskremmeri

Jan Grini

Jan Grini mener konflikten rundt Grenland Group er preget av for mye hemmelighetskremmeri.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

De siste ukene har det blitt mer og mer tydelig at ledelsen i Grenland Group er splittet. Konsernsjef Hallgeir Skogen er beskyldt for å ha opptrådt ufint overfor ansatte.

Styreleder Otto Søberg vil ha Skogen permittert mens beskyldningene etterforskes, mens flertallet i styret har stemt ned dette og vil heller ha en ekstraordinær generalforsamling for å bytte ut deler av styret. Grini tror bråket går inn på de ansatte.

– Jeg tror de er veldig spent på hva som kommer til å skje. Det er jo fordi det er mye hemmelighetskremmeri rundt det hele, sier Grini.

Ansatte er redde

Da NRK.no forsøkte å komme i kontakt med ansattrepresentanter og tillitsvalgte i Grenland Group i går, ble vi ganske tydelig avvist.

Til TA sier tillitsvalgte at de er redde for hva striden i selskapet kan føre til. Grini sier han skjønner at ansattrepresentanter har taushetsplikt i forhold til styrerommet.

– Jeg tror at det er mange ansatte som grubler på hva som kommer til å skje med bedriften. Da synes jeg det burde være en plikt å informere om hva strategien videre er, sier Grini.

Styreleder Otto Søberg og konsernsjef Hallgeir Skogen vil ikke kommentere saken før etter generalforsamlingen torsdag.

– Uheldig utfall

Professor og arbeidslivsforsker ved Universitetet i Bergen, Ståle Einarsen sier mangel på informasjon til ansatte kan gi flere uheldige utslag i en bedrift. Han understreker likevel at han ikke kjenner situasjonen ved Grenland Group.

– Måten man håndterer en konflikt på viser seg å være ganske viktig. I den grad de ansatte er usikre på hvordan konflikten blir håndtert, viser det seg at dette kan ha utslag både på jobbengasjement og trivsel, sier Einarsen.

Han mener produktiviteten også rammes under en slik konflikt.

– Folk snakker jo, og på kort sikt kan jo produktiviteten gå litt ned. Blir konflikten ordnet opp i relativt raskt er det ikke sikkert det vil ha en langtidseffekt, sier han.