– Gåturen deres er «a walk in the park»

Davy Wathne gikk fra Bergen til Oslo i forbindelse med cupfinalen mellom Brann og Rosenborg i 1988. Han mener avisredaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugens 15 mil lange spasertur mellom Skien og Oslo er barnemat. Starten i Skien onsdag morgen gikk uten startproblemer.

#nrkblodslit

Jeg gikk opp stupbratte Måbudalen og over ville fjellvidder. Dette er jo en søndagstur og «a walk in the park». Ove Mellingen og Eirik Haugen går jo flate vegen fra Skien til Oslo, så jeg synes ikke det er noe å grue seg for, sier TV2 s mest kjente sportsanker, Davy Wathne.

Laster Twitter-innhold

Wathne er ihuga tilhenger av fotballaget Brann. Da klubben kom til cupfinalen i 1988 måtte han gå fra Bergen til Oslo. Årsaken var at han hadde lovet dette tidligere på året i en artikkel i Bergens Tidende, fordi han etter en cupkamp mente at Brann var altfor dårlige for å nå cupfinalen.

– Jeg er ikke veldig imponert over dem, om de tror det. Det er noen meter de skal gå, men for meg er den vegen over Siljan som å gå over savannene i Danmark.

NRK.no sender gåturen fra Skien til Oslo direkte fra onsdag til lørdag. Du kan også følge dem på sosiale medier via emneknaggen #nrkblodslit. Her kan du komme med gode råd, tagge dine egne bilder om du ser dem der du er, stille spørsmål og heie dem frem mot målet. Eirik og Ove skal også gå med kameraer på seg, slik at du kan få deres egne opplevelser av #nrkblodslit.

Eirik Haugen, Ove Mellingen og Davy Wathne

Davy Wathne lar seg ikke imponere over en bergenser og en telemarking som skal gå 15 mil fra Skien til Oslo i forbindelse med cupfinalen mellom Odd og Molde på søndag.

Foto: Hartvig, Espen/NRK Kristin Rivrud Møller / NTB scanpix

Starten gikk uten problemer

Onsdag morgen var Ove Mellingen og Eirik Haugen morgenfriske og svært opplagte. Begge var klare for å ta fatt på første etappe mellom Skien og Brufoss i Vestfold, en strekning på rundt 40 kilometer.

– Vi er klare, dette skal gå fint, var den klare beskjeden fra de to herrene.

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five og flere fra Odd hadde møtt opp for å gå de første kilometerne sammen med de to.

– Jeg tror at det bringer lykke for Odd i cupfinalen ved at jeg går sammen med dere disse kilometerne, sier Foss Five.

Flere bilister har allerede lagt merke til starten til de to, og tuter, blinker og roper "god tur".

– Veldig gøy og morsomt, sier Eirik Haugen.

– Noen lærer aldri

For 14 år siden gikk Ove Mellingen og Eirik Haugen samme turen. Da spilte Odd mot Viking i cupfinalen, og det hele startet som et veddemål. Den gangen klarte de det. I sommer utfordret avisredaktøren NRK-journalisten på nytt. Over hele side 3 i avisen.

Jeg vil si til han bergenseren at han trenger ikke være så stor i kjeften. Bergensere som flytter fra Bergen blir så brautende. Jeg fatter ikke at de gjør dette her. Først etter å ha sett meg dumme seg ut, for så å selv dumme seg ut for 14 år siden.

Det forbauser meg at noen aldri lærer

Davy Wathne- gikk til cupfinalen fra Bergen til Oslo i 1988

Wathne mener de to ikke trenger massør eller andre goder på den 15 mil lange turen.

– Nei, de kan bare gå som på en luftputebåt innover mot hovedstaden og kose seg med Kvikk Lunsj.

– Han gikk jo mest nedoverbakke

Avisredaktør og bergenser Ove Mellingen er overhodet ikke enig med Davy Wathne i at hans tur var mer strabasiøs enn den turen de legger ut på i morgen. Han har sjekket ruten Wathne gikk i 1988, og peker på at han gikk langt kortere enn de har tenkt til å gå.

Ove Mellingen

Avisredaktør Ove Mellingen i TA, sier Davy Wathne egentlig bare kan ta seg en bolle, og ti stille.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ruten Davy Wathne påstår at han gikk den gangen, ble jo avslørt av nitidig journalistikk. Han gikk jo ikke hele ruten, og da han gikk så var det jo mest nedoverbakke. Mulig at han hadde en liten fartshump inne i Eidsfjord, men resten av turen mot Geilo kunne han jo gå i glidefart, parerer Mellingen.

Han innrømmer at Wathne muligens har et poeng med at bergensere blir brautete når de flytter fra byen mellom de sju fjell, men sier at uttalelsene kommer fra en med ekspertise på å være brautete bergenser.

– Jeg håper Davy Wathne er like stor i kjeften når Brann spiller kvalifisering mot Mjøndalen søndag kveld, flirer Mellingen.

– Nå har du fått invitasjon på Twitter fra de to om å gå med dem de siste kilometerne inn til Kontraskjæret på lørdag, Davy Wathne. Kommer du til å takke ja til det?

Jeg ønsker ikke å ta glansen vekk fra de to som har har gjennomført dette. Jeg vil ikke tilrane meg noe av flomlyset som hviler over heltene fra Telemark.

Laster kart, vennligst vent...

Dette er første etappe de to skal gå. Mellom Skien og Brufoss. En strekning på rundt 55 kilometer.